Natuur en Milieu (stichting)

Natuur en Milieu is een stichting die alles in het werk stelt om ons klimaat en de wereld te verduurzamen. Denk aan super slimme oplossingen op het gebied van: energie, voedsel en mobiliteit. Zij brengen communicatiecampagnes aan de man om consumenten en bedrijven te stimuleren om over te gaan op duurzame energie. 

Thema energie omvat allerlei energie besparingstips

Het thema energie geeft weer hoe Natuur en Milieu schone energie gebruikt, zij geven hierbij hun visie over zonne-energie en windenergie. Zij geven tips over energie besparen in de woning. Of laten zien hoe u uw energielabel kunt verbeteren. Het thema voedsel laat zien hoe u lekker kunt eten van producten waarbij het milieu niet is aangetast. Zij zetten zich dan ook in voor duurzame landbouw. Wist u lokaal geteelde groenten of fruit veel beter smaken dan bewerkte groenten of fruit?

Thema grondstoffen omvat belangrijke informatie over verspilling grondstoffen

Het thema grondstoffen laat zien hoe wij eigenlijk de grondstoffen uit onze bodem gebruiken. Er worden tips gegeven bij de aankoop van een product zoals een wasmachine. Ze stimuleren consumenten om overbodige spullen zoals kleren of andere snuisterijen te verkopen. De opbrengst ervan kan geschonken worden aan Natuur en milieu. Ook kan men een defect apparaat melden die erg snel kapot zijn gegaan. Op die manier kan Natuur en Milieu zich inzetten voor een strengere regelgeving omtrent elektrische apparatuur.

Thema mobiliteit spoort weggebruikers aan minder CO2 te verbruiken

Het thema mobiliteit laat consumenten zien hoe zij zich kunnen voortbewegen in het verkeer en daarmee het milieu te ontlasten. Hoe slimmer de mobiliteit des te minder CO2 uitstoot. De mooiste treinreizen worden aangeraden waarbij er niet hoeft te worden ingeleverd op reiscomfort. De top 10 zuinigste auto’s worden aangeraden. Of ga elektrisch rijden bijvoorbeeld. Alle thema’s zijn bedoeld om de consument alerter te maken op de duurzaamheid van ons milieu.

Power.nl
Logo