Nederland goedkoper uit met Stroom en gas dan buitenland

kostensnijdenlogo

De Europese toezichthouders ACER en CEER vinden dat de rest van de Europese landen te weinig voordeel genieten van de energieprijzen.

In vergelijking met Nederlandse energieprijzen zijn de prijzen voor energie in het buitenland juist gestegen. Vorig jaar werd er 4,4% extra voor stroom betaald. En de prijzen voor gas stegen met 2,7%. Dit heeft vooral te maken met de belastingen en kosten voor het transport.

Omdat Nederland veel meer energieleveranciers heeft kunnen Nederlandse consumenten profiteren van meerdere energie aanbiedingen. Ook is duidelijk dat in Nederland per jaar vaker word geswitcht van energieleverancier. Dit word in het buitenland nogal bemoeilijkt, energieleveranciers van buitenaf worden namelijk geweerd en mogen zich niet vestigen op de energiemarkt daar.

Actuele energieprijzen per land zijn niet bekend maar wel bekend is dat de prijzen hier in Nederland in tegenstelling tot het buitenland maar met 1% zijn verhoogd. Ondanks dat de belasting op energie in 2015 word verhoogd gaan de energietarieven hier wel weer omlaag dankzij de dalende gasprijzen. Energieleverancier Nuon heeft ook aangekondigd haar energietarieven per 1 januari 2015 te gaan verlagen.

Bron: NOS

Ook meegenieten van de dalende gasprijzen? Doe dan eens een energievergelijking bij ons en bekijk direct wat u kunt besparen op uw vastelasten. Vergelijk energie op Power.nl.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Power.nl
Logo
Nieuwe Account Aanmaken