Nederland heeft extra geld nodig om doelstelling energie te behalen

logo henk kamp

De Algemene rekenkamer heeft donderdag een rapport gepresenteerd waaruit blijkt dat Nederland nieuwe stappen moet nemen met betrekking tot het Energieakkoord. Zoals het er nu voorstaat zijn er miljarden extra nodig voor offshore windenergie en buitenlandse energieprojecten.

SDE+ steekt goed inelkaar

De subsidieregeling zit goed in elkaar daar ligt het niet aan, maar Nederland gaat de doelstelling van 14% in 2020 niet halen op het tempo waar het nu in gaat. Minister kamp moet op korte termijn andere maatregelingen treffen om de EU doelen en de daarbijbehorende afspraken te kunnen behalen.

Reservering van extra miljarden nodig

De Rekenkamer stelt dat het doeltreffend kan zijn om een reservering van 12.8 miljard euro opzij te zetten voor offshore windenergie tot aan 2023. Dit geld kan worden vrijgemaakt door de energienota van de Nederlandse huishoudens te verhogen met 65 tot 100 euro per jaar. Ook kan de SDE+ regeling zo aangepast worden dat er een budget komt voor buitenlandse energieprojecten.

Minister Kamp’s reactie op het rapport was dat hij eerst de evaluatie van het energieakkoord die volgend jaar komt af te wachten, en vandaar uit pas beslissingen te maken.

Bron: Nu.nl

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Power.nl
Logo
Nieuwe Account Aanmaken