Nederland loopt achter met transitie naar groene energie

groene energieAndre Faaij Hoogleraar Energie Systeem Analyse van de rijksuniversiteit te Groningen heeft gezegt dat Nederland nog achter loopt met haar transitie naar groene energie.

4% aan duurzame energie Nederland

In vergelijking met andere landen produceert Nederlands nog steeds een schamele 4% aan duurzame energie. Buurlanden om Nederland heen zijn veel verder op het gebied van verduurzaming. Dit heeft grotendeels te maken met een instabiel beleid en het verdelen van groene subsidie’s.

Pas beleid aan en loop achterstand in

Wanneer Nederland haar beleid zou aanpassen en meer continuiteit zou aanbrengen kunnen zij de achterstand nog inlopen tegen 2020. De Nederlandse overheid spendeert de subsidie’s aan andere technieken die op korte termijn moeten plaatsvinden.

Aardwarmte verbruik gestegen

Het duurzame verbruik van warmte neemt wel toe, als gevolg van de daling van het aardgasverbruik. Door de relatief warme winters verbruiken huishoudens minder verwarming. De verkoop van brandstoffen zoals benzine, diesel en andere brandstoffen is ook gedaald. Duurzame warmte is voor het eerst sinds jaren juist toegenomen dankzij de subsidie’s op biomassa gestookte ketels.

Bron:Nu.nl

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Power.nl
Logo
Nieuwe Account Aanmaken