Nederland moet Nuon terugkopen

 

Het zou verstandiger zijn als Nederland energieleverancier Nuon terug zou halen van het Zweedse Vattenfall. Nederland verkocht destijds de grote energieleverancier Nuon aan Vattenfall voor een enorm bedrag. 

Nuon kan een grote rol spelen bij onze verduurzaming

Met het oog op het huidige energieakkoord en Nederland die zo hard bezig is om aan de doelstelling met betrekking tot verduurzaming te voldoen, zou het strategisch beter zijn als Nederland Nuon weer onder eigen beheer heeft.

Nuon terughalen voor een redelijke prijs nu het nog kan

Wanneer Vattenfall besluit om Nuon weer door te verkopen gelden de gemaakte afspraken met Nederland niet meer en dan komt het beleid weer in handen van een ander. Om aan de beloofde 16% te komen in 2020 zou het beter zijn wanneer Nederland bijvoorbeeld Nuon terugkoopt en daarmee zelf de invloed houd op de eigen energievoorziening. Het schijnt dat Nuon nu voor een redelijke prijs te koop staat. Wanneer Nederland weer eigen baas is van Nuon kunnen er tenminste serieuze plannen gemaakt worden om aan de verduurzaming te werken en dit uit te breiden.

SP: Koop Nuon terug!

Vooral SP Kamerlid Paulus Jansen roept op om Nuon terug te halen. De SP toonde destijds bij de verkoop al groot verzet. Nuon voorziet 2,3 mln huishoudens van hun energievoorziening. Hij vind dat het belang van de klant en het personeel voorop staat. Zijn stelling is dan ook duidelijk: Koop NUON terug.

Nuon energie tarieven vergelijken

Wilt u weten of Nuon voor u een voordelige keuze is, of juist niet? Vergelijk de tarieven van Nuon met andere energieleveranciers. Start onze energievergelijker en bereken de energiekosten. U weet dan direct of u nu teveel betaalt en hoeveel u eventueel kunt besparen als u zou overstappen.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Power.nl
Logo
Nieuwe Account Aanmaken