Nederlanders kopen liever koopwoning met zonnepanelen

logo zonnepaneel

Uit een onderzoek van Motivation is gebleken dat 44% van de ondervraagden sneller kiest voor een koopwoning die reeds is voorzien van zonnepanelen. Ook zijn de ondervraagden bereid om €4000 extra te betalen over de koopsom.

Zonnepanelen zorgt voor waardevermeerdering van koopwoning

Er zijn 722 mensen ondervraagd in de leeftijd van 30 jaar tot en met 70 jaar oud. Ruim 46% is ervan overtuigd dat het aanschaffen van zonnepanelen een waardevermeerdering voor de woning zal zijn.

Zelf zonne-energie opwekken is goedkoper dan energie afnemen van leverancier

Het aanschaffen van zonnepanelen is een goede belegging, en het scheelt geld in tegenstelling tot het afnemen van energie van een energieleverancier. Daarnaast kun je naast het feit dat je gebruik maakt van je eigen opgewekte zonne-energie, ook de energie terugleveren aan een energieleverancier dan ontvangt u geld over het aantal kWh’s die u heeft geproduceerd ( vanaf 5000 kWh ), wanneer u minder levert dan zal de energieleverancier het verbruik salderen en brengen zij het na aftrek u dit in rekening.

De investering van zonnepanelen levert driemaal meer op dan wanneer u een soortgelijk bedrag bijvoorbeeld spaart. De terugverdien tijd van zonnepanelen is 10 jaar en gaan 25 jaar mee.

 

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Power.nl
Logo
Nieuwe Account Aanmaken