Vanaf 2015 zijn treed er een biomassa wet in werking waar Nederlandse Energieleveranciers zich aan moeten houden voor het stoken van biomassa afkomstig uit hun centrales.
In overeenkomst met verschillende milieu-organisatie’s dienen de energieleveranciers zich aan een bepaalde criteria te houden met betrekking tot het bijstoken van biomassa. Daaronder vallen punten zoals de CO2 reductie om deze te garanderen en het proces ervan te bespoedigen. Certificaten die worden uitgebracht om de duurzaamheid ervan te kunnen controleren. Voorts zal er in de toekomst gebruik gemaakt worden van speciale plantages die biomassa gaan produceren. Momenteel word er gebruik gemaakt van het restproduct uit de landbouw en papiersector.
De genoemde voorwaarden zijn ter aanvulling op het Energieakkoord.
Hans Alders van Energie-Nederland: We stellen vast dat we er met elkaar in geslaagd zijn om inhoudelijke overeenstemming te bereiken over een vergaand pakket van eisen. Nederland heeft hiermee een pakket dat een voorbeeldfunctie in Europa zal vervullen.
De energieleveranciers zijn voor Nederlandse wetgeving die het eisenpakket al in 2015 aan zal nemen. Deze eisen zijn dan ook een voorwaarde om een subsidie energie te kunnen ontvangen.
Bron: Duurzaambedrijfsleven
Verschillende energieleveranciers leveren duurzame energie. Ook deze leveranciers hebben wij als onafhankelijke vergelijkingssite opgenomen in onze vergelijking.Start met energie vergelijken en bekijk welke energieleverancier het meest duurzaam is. Zo kunt u bijvoorbeeld bekijken welke energieleverancier het meest duurzaam is maar ook hoe de energie is opgewekt die zij leveren.