Nederlandse energiemaatschappijen lijden onder duitse groene stroom

Duitsland heeft een overschot aan duurzame energie. Onderzoeksleider van de ECN Remko Ybema zegt dat het beheren van deze duurzame energie ingewikkelder word. De Nederlandse energiemaatschappijen lijden onder de duitse duurzame energie. De productie van duurzame energie in Duitsland is gestegen, het overschot van deze energie komt deels in Nederland terecht. Gevolg hiervan is dat de energiemaatschappijen in Nederland minder geld verdienen.

Nederlandse gascentrales lijden het meest eronder

Vooral de Nederlandse gascentrales produceren minder gas, er moet gekort worden in de kosten het kan niet meer uit. Een aantal jaren terug schoten de centrales uit de grond. Maar zij kunnen niet meer het hoofd bieden aan de explosieve groei van de Duitse duurzame energie. Voor de verduurzaming van Nederland is het goed dat de groene energie in Nederland gebruikt word.

Duitsland produceert 20% duurzame energie

Duitsland produceert meer dan Nederland aan duurzame energie, zoveel zelfs dat bij stroompieken de overtollige energie in buurlanden aangeboden word. Het elekriciteitsnet is erop gebouwd om stroom naar de gebieden te transporteren waar de meeste stroom nodig is. De ECN kijkt ook naar mogelijkheden om de infrastructuur van het elektriciteitsnet aan te passen. De elektriciteitsnetten zijn verouderd en moeten flexibeler worden. Stroompieken moeten in de toekomst opgevangen kunnen worden, om vervolgens de voorraad te kunnen gebruiken om elektrische auto’s bijvoorbeeld op te kunnen laden. Er zijn meerdere optie’s mogelijk.

Het ECN onderzoekt ook de verwezenlijking van nieuwe banen in de duurzame energie, daar zijn veel mogelijkheden te benutten zoals het plaatsen van zonne-installaties en wind-energie installatie’s. Nederland kan sterker worden als energie exporteur. Die technieken moeten vooral onderzocht worden volgens het ECN.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Power.nl
Logo
Nieuwe Account Aanmaken