Nieuwe auto kopen aankooptips

Nieuwe auto kopen? Lees onze aankooptips!

Wil je graag een nieuwe auto kopen? Het aanbod aan auto’s is ontzettend groot. Je kunt natuurlijk een nieuwe auto kopen bij dealer, maar je kunt natuurlijk ook terecht websites zoals Marktplaats. Als je een nieuwe auto kopen gaat, is het belangrijk om te letten op verschillende zaken. Waar kun je zoal op letten? Je leest het in dit artikel.

Zet je wensen op een rij

Wil je graag een nieuwe auto kopen? Dan is het raadzaam om na te gaan wat voor jou belangrijk is. Bedenk bijvoorbeeld welk formaat auto je nodig hebt en hoeveel zitplaatsen je eigenlijk nodig hebt. Heb je misschien nog een voorkeur voor een bepaald merk of moeten er bepaalde opties bij zitten? Daarnaast is het nog belangrijk om te bedenken welke type brandstof je wilt. Uiteraard is het tot slot nog belangrijk om te bedenken hoeveel budget je graag wilt spenderen aan je nieuwe auto.

Goed vergelijken

Goed vergelijken is natuurlijk een absolute must. Dat geldt niet alleen voor verzekeringen of je energiecontract, maar ook voor je nieuwe auto natuurlijk. In Nederland heb je echt een enorm aanbod aan auto’s, dus zoek gerust rond. Je hoeft natuurlijk niet te snel een keuze te maken. Bekijk ook de reviews van dealers, zodat je weet waar je mee in zee gaat.

Maak altijd een proefrit

Heb je een leuke auto op het oog? Dan is het natuurlijk ontzettend belangrijk om wel een proefrit te maken. Probeer de auto op verschillende snelheden uit en rijd bij voorkeur over verschillende wegen. Zo kan je nagaan of de auto comfortabel rijdt of niet.

Onderhandeling

Goed onderhandelen is niet voor iedereen weggelegd. Toch is het wel verstandig om een poging te wagen. Je kunt de auto namelijk vaak echt wel meekrijgen voor een lagere prijs. Vraag ook wat wel en niet inbegrepen is bij de prijs. Moet de auto bijvoorbeeld rijklaar gemaakt worden, zoals dat zo mooi heet? En zijn daar kosten aan verbonden? Onderhandel daarover.

Leveringstermijn

Wil je een nieuwe auto kopen en is de keuze op een bepaald model gevallen? Zorg er dan voor dat je de leveringstermijn direct duidelijk hebt. Maak ook afspraken over de consequenties voor de autodealer, indien zij verzuimen om op tijd te leveren.

Garantie

De fabrieksgarantie van een nieuwe auto is minimaal twee jaar. Per merk kan het een beetje verschillen wat de totale garantieduur is. Wel is het nog belangrijk om na te gaan wat er allemaal onder de garantie valt. En wanneer vervalt de garantie eindelijk? Vraag altijd naar de garantievoorwaarden, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Sluit een voordelige autoverzekering af

Nieuwe auto kopen? Dan is het natuurlijk ook belangrijk om een nieuwe verzekering af te sluiten. Gelukkig kan je dat erg eenvoudig online afsluiten. Daarvoor kan je namelijk autoverzekeringen vergelijken via Power.nl! Je kunt je gemakkelijk en snel online aanmelden, zodat je snel de weg op kan met je nieuwe auto. Veel rijplezier!

Een reactie plaatsen