Nieuwe virtuele munt: SolarCoin

logo bitcoin

Sinds vorige maand is er een nieuwe virtuele munt erbij gekomen: De SolarCoin, met deze munt kan men in zonne-energie handelen en daarmee de kosten voor zonne-energie beperken. De munt is te vergelijken met de bitcoin. De bedenker van de munt is Nick Gogerty, eigenaar van Thoughtful Capital Group.

De SolarCoin staat gelijk aan 1 megawattuur zonne-energie. Opwekkers  van zonne-energie kunnen door hetzelfde mining systeem zoals bij bitcoins hun SolarCoins genereren. Eerst ontvangt men een Renewable Energy Certificate ( groen label ) met deze certificaten kan worden bijgehouden hoeveel zonne-energie er is opgewekt, vervolgens worden de certificaten omgezet in SolarCoins. Wanneer de SolarCoins openbaar worden verhandeld is de verwachting dat de munten in waarde toe zullen nemen. De waarde van de SolarCoin zal in de toekomst rond de €15 en €22 komen te liggen.

Met de munt kan een grote markt worden aangeboord in duurzame energie. Vault of Satoshi de virtuele beurs voor o.a bitcoins, windcoins is voornemens zijn steun te geven aan de SolarCoin.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Power.nl
Logo
Nieuwe Account Aanmaken