Nieuw-Zeeland wil olieboringen met 50% opschroeven

 

De premier van Nieuw-Zeeland John Key wil de olieboringen in Nieuw-Zeeland opschroeven met 50%, hij wil vooral zoeken naar olie en gas in de grond van de locatie waar de beroemde Lord of the Rings films werden vastgelegd. De milieu organisatie’s maken zich ernstige zorgen hierom.

Lord of the Rings magische heuvels en gebergten aangetast

Dankzij de the Lord of Rings films is Nieuw-Zeeland aardig beroemd geworden, door de films trekt Nieuw-Zeeland jaarlijks veel meer toeristen aan die een kijkje willen nemen. Het aantal toeristen nam toe met 23% een gedeelte van deze toeristen heeft ook deelgenomen aan activiteiten die georganiseerd worden met betrekking tot Lord of the rings.

Olieboringen worden uitgebreid

De premier is overtuigd van het feit dat er veel meer olie en gas te vinden in het prachtige landschap, een aantal maanden terug is de regering al begonnen met het beschikbaar maken van 190.000 vierkante meter land om met de gas en olieboringen kunnen starten. Tevens zijn er plannen opgesteld om offshore boringen te beschermen tegen protesten van demonstranten en milieu-organistatie’s.

Buiten het feit dat de boringen veel zullen vernietigen zal dit ook zorgen voor een afname van toeristen.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Power.nl
Logo
Nieuwe Account Aanmaken