NL Energie sluit bepaalde windmolens uit

windmolens

Directeur Harald Swinkels heeft aangegeven dat ze bepaalde windmolens gaan uitsluiten op een lijst. Deze specifieke windmolens zorgen voor overlast in bewoond gebied.

Geen windenergie van hinderlijke windmolens

NL Energie wil dus geen windstroom leveren die voor hinder zorgt bij omwonenden. Er zijn kritieken geuit van omwonenden rondom bepaalde windmolenparken. Men gaf aan groene stroom te willen maar niet van de specifieke windmolens die deze hinder geven. De energieleverancier geeft gehoor hier aan en komt dus met een lijst waar deze molens op worden gezet.

In de provincie Utrecht staan een aantal van deze hinderlijke windmolens die onder het beheer van Eneco staan. De omwonenden van deze windmolens geven duidelijk aan hier last van te hebben. NL Energie doet momenteel onderzoek welke windmolens nog meer geluidsoverlast zorgen, wanneer dit uitgezocht is, komen zij op de lijst te staan. Windenergie is één van de alternatieve optie’s voor duurzame energie, het is schoon en draagt bij aan het verduurzamen. Maar dit mag niet ten koste gaan van de consument. Swinkels opteert voor een dergelijk keurmerk die voor windenergie staat zonder overlast.

Bent u klant van NL energie en bent u nieuwsgierig naar andere groene energietarieven? Bekijk onze energievergelijker dan en vergelijk nu!

 

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Power.nl
Logo
Nieuwe Account Aanmaken