NLE stuurt dubbele facturen aan klanten

Energie vergelijken en uitrekenen wie de goedkoopste energieleverancier is.

Energieleverancier NLE of ook wel de Nederlandse Energie Maatschappij gaan vanaf volgende maand dubbele maandtermijnen in rekening brengen. Zij doen dit om wanbetaling tegen te gaan. Het zou gaan om een eenmalige actie.

Energienota september en oktober tegelijk betalen

Klanten van de NLE moeten vantevoren de maand september al betalen plus nog eens de maand oktober. Dit brengt voor de energieleverancier extra inkomsten met zich mee. Zij hanteren een nieuw betalingssysteem dat ervoor zorgt dat klanten vooraf betalen voor stroom en gas, en dus niet meer achteraf zoals dat tot op heden altijd gebeurde. Volgens Metro raakt dit ook klanten die wel netjes hun energienota aan de energieleverancier voldoen.

Betalingsregeling of boetevrij overstappen naar andere energieleverancier

Klanten die dus altijd netjes op tijd hebben betaald zijn dus de dupe van klanten die niet op tijd betaalden. De Nederlandse energie maatschappij heeft laten weten dat wanneer klanten in de financiele problemen komen door de actie, dat ze de extra kosten ook in termijnen mogen betalen. Hiervoor kunnen ze contact opnemen met de NLE. Klanten die door deze actie niet meer klant willen blijven kunnen boetevrij overstappen naar een andere energieleverancier, aldus de Nederlandse energiemaatschappij.

Extra inkomsten voor de NLE

De consumentenbond vind dat de NLE transparanter moet zijn naar al haar klanten over deze aangelegenheid. Want, zo stellen ze, deze actie komt alleen ten goede van de NLE en niet van de consument. De Nederlandse energiemaatschappij zou tevens rente krijgen op al het geld dat volgende maand extra binnen komt en dat zou de maatschappij niet in eigen zak mogen steken, maar moeten terug berekenen in lagere tarieven.

Vergelijk NLE met andere energieleveranciers

Bent u klant bij de Nederlandse Energie Maatschappij? Vergelijk dan eens de energie aanbiedingen op EnergieVergelijking.nl. De Nederlandse Energie Maatschappij biedt u namelijk de mogelijkheid om boetevrij over te stappen wanneer u het niet eens bent met deze actie. Klik op ” vergelijk energie ” om direct te beginnen.

Bron:RTLnieuws

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Power.nl
Logo
Nieuwe Account Aanmaken