Energieleveranciers in Noord-Holland

Energie Noord-HollandBent u woonachtig in Noord-Holland en bent u op zoek naar een voordelige energiemaatschappij? Zoek dan niet verder, want met behulp van onze handige energievergelijker kunt u erg eenvoudig energieleveranciers vergelijken. Het is raadzaam dat u uw postcode + huisnummer en verbruik invoert voor een goede berekening. Voor het gemak staat de goedkoopste energieleverancier altijd bovenaan. Door de overstap te maken, kunt u tot wel 500 euro op jaarbasis besparen. Dat is natuurlijk ontzettend veel geld én vooral ook mooi meegenomen.

Energieprijzen Noord-Holland

Er zijn talloze energieleveranciers die energie leveren in de provincie Noord-Holland. Vanwege de vrije energiemarkt in Nederland kunt u zelf een energieleverancier uitkiezen. Inmiddels zijn er meer dan 40 energiemaatschappijen waar u uit kunt kiezen. Als u wilt kiezen voor de goedkoopste energiemaatschappij, is het belangrijk u online vergelijkt. Daarmee kunt u namelijk berekenen welke aanbieder het voordeligste is. In ons handige vergelijkingssysteem zijn alle belangrijke energiebedrijven toegevoegd: van budgetpartijen tot groene partijen tot de traditionele vier: Nuon, Essent, Eneco en Delta Energie. Op die manier kiest u altijd voor een energieleverancier die bij u past.

Energie aanbiedingen en scherpe welkomstpremies in Noord-Holland

Wilt u graag energie vergelijken in Noord-Holland? Goede keuze, want u kunt gebruikmaken van talloze scherpe energie aanbiedingen! Zo kunt u onder andere kiezen voor cashback energie of voor energie met welkomstcadeau. U kunt zelfs energie vergelijken zonder korting: er zijn bijvoorbeeld ook energieleveranciers die scherpe energietarieven per kWh en per m3 gas bieden. Indien u kiest voor een cashback actie, ontvangt u uw geldbedrag terug op uw jaarafrekening of eindafrekening. Kiest u toch liever voor een cadeau? Dan ontvangt u deze nadat uw nieuwe energieleverancier is gestart met het leveren van stroom en gas. Hierover ontvangt u aanvullende informatie van uw energieleverancier naar keuze.

Wie is in Noord-Holland de netbeheerder?

Is Nederland zijn er zeven verschillende netbeheerders: Coteq Netbeheer, Enduris, Enexis, Liander, RENDO, Stedin en Westland Infra. In de provincie Noord-Holland verzorgt Liander het beheer van het elektriciteits- en gasnet. In enkel plaatsen zorgt Stedin echter voor het beheer. Voor de diensten van Liander of Stedin betaalt u een vast maandelijks bedrag. Deze betaalt u aan uw energieleverancier, wat zij vervolgens weer afdragen aan uw netbeheerder. Tijdens een overstap naar een nieuwe energieleverancier, blijft Liander of Stedin altijd gas en stroom leveren. U hoeft dus niet bang te zijn dat u zonder energie komt te zitten.

Enkele of dubbele meter

In Noord-Holland kunt u zowel beschikken over een enkele meter als een dubbele meter. In het geval van een enkele meter betaalt u altijd hetzelfde energietarief. Echter is dat niet het geval bij een dubbele meter. Hier wordt namelijk gebruikgemaakt van twee energietarieven: een enkeltarief en een dubbel tarief. De verschillen tussen deze twee tarieven zijn in de laatste jaren flink afgenomen. Dat geldt ook voor de provincie Noord-Holland. Het daltarief begint om 23.00 uur en eindigt om 07.00 uur. Dit betreffen de doordeweekse dagen. Ook op feestdagen en in de weekenden geldt dit actietarief. Op alle andere overige uren betaalt u het normale tarief, welke iets hoger is.

Stadsverwarming

Verschillende steden in Noord-Holland maken gebruik van stadsverwarming. Zo is er onder andere een warmtenet in Alkmaar, Heerhugowaard, Langedijk en Heiloo. Ook in de Nederlandse hoofdstad Amsterdam is er een warmtenet voor zowel bestaande als nieuwbouwwoningen. Indien u hiervan gebruikmaakt, heeft u niet langer een eigen cv-ketel. Ook onderhoud is dus niet meer nodig: dit wordt voor u gedaan. Mocht u thuis beschikken over stadsverwarming, betekent dit dat u niet uw eigen warmteleverancier kunt kiezen. Wel kunt u uw eigen stroomleverancier uitzoeken. Daarvoor kunt u stroomprijzen vergelijken via ons handige vergelijkingssysteem.

Leveringstarieven gas

In de provincie Noord-Holland valt men onder gasregio 1. Dit is een relatief goedkope gasregio, maar is wel iets duurder dan de gasregio waar bijvoorbeeld Groningen onder valt.

In Noord-Holland een energieleverancier kiezen en overstappen

Wilt u graag overstappen van energieleverancier? Dan kunt u hier direct energie vergelijken in Noord-Holland. Via ons vergelijkingssysteem kunt u energiemaatschappijen vergelijken op basis van uw postcode + huisnummer en verbruik. De besparing kan oplopen tot circa 500 euro op jaarbasis en dat is natuurlijk de moeite waard. Bereken daarom snel welke aanbieder het voordeligste is en stap ook over. Overstappen van energieleverancier is zo gepiept! Middels de gratis overstapservice hoeft u bovendien uw oude energiecontract niet op te zeggen, want dit wordt namelijk voor u gedaan. Uw nieuwe energieleverancier zegt het contract namelijk op. Tijdens een overstap heeft u altijd nog 14 dagen bedenktijd.

Meterstanden doorgeven

Inderdaad moet u wel uw meterstanden doorgeven. Dat is alleen het geval wanneer u thuis nog niet beschikt over een slimme meter. Mocht dit zo zijn, dan ontvangt u daarvan een bericht van uw energieleverancier. Deze gegevens zijn namelijk nodig voor de vaststelling van de termijnbedragen en uw eindafrekening via uw oude energieleverancier.

Power.nl
Logo
Nieuwe Account Aanmaken