Noorwegen gaat gas leveren aan Oekraine

image

Het Noorse Statoil heeft een overeenkomst gesloten met de Oekraïne om aardgas te gaan leveren aan het land. Het aardgas zal geleverd worden via Slowakije.

Naftogaz een energieleverancier van de staat vind de overeenkomst een belangrijke peiler om onafhankelijkheid te creëren, en de stap te maken naar de energiemarkt in Europa om zodanig te gaan samenwerken.

Statoil heeft beaamd dat zij een overeenkomst zijn aangegaan, maar is voornemens om het tijdelijk te gaan leveren gezien de kleine capaciteit aan aardgas. De Europese Unie hebben een bemiddelingsregeling voorgesteld waar de partijen van beide regeringen nog hun goedkeuring voor moeten geven.

De huidige oorlog zet de Oekraïners aan tot nog meer zelfstandigheid in de wankele Russische energiemarkt en daarbijbehorende oorlog.

Gasprijzen

De energierekening bij de meeste huishoudens bestaat voor het grootste gedeelte uit de kosten van gas. Door alle gasleveranciers en hun gasprijzen te vergelijken vind u de voordeligste aanbieder. Power.nl kan u helpen met besparen op stroom en gas, oftewel uw energiekosten. Start daarom ook met gas en energie vergelijken en bekijk voor uzelf welke gasleverancier de goedkoopste is.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Power.nl
Logo