NS en Vattenfall bouwen windpark aan de Nieuwe Hemweg

NS en Vattenfall bouwen windpark aan de nieuwe HemwegNS en Vattenfall gaan een windpark bouwen aan de nieuwe Hemweg te Amsterdam. Vanaf 2020 hoopt NS de windenergie aan reizigers en omwonenden te kunnen leveren. Dit zullen zij weer via energiebedrijf Powerpeers gaan doen. Vattenfall  zal de nieuwe windturbines gaan plaatsen. De capaciteit van het nieuwe windpark is voldoende voor minstens 10.000 huishoudens. De verwachting dat het windpark in 2020 in productie kan gaan.

NS treinen rijden al op groene stroom

De NS treinen zijn al volledig overgegaan op groene stroom. En een aantal treinstations produceert al eigen warmte. De vergunningen zijn al afgegeven door de gemeente waardoor met de bouw gestart kan worden. NS zit niet stil waar het de verduurzaming aangaat. Ook daken worden voorzien van zonnepanelen. Alle bijgebouwen en kantoren en dus de grond van NS worden ingezet voor duurzame energie.

Wie is Powerpeers?

En wie is Powerpeers dan? Powerpeers is een duurzame energieleverancier. Zij brengen opwekkers en klanten bij elkaar. Zo kan men de eigen energiebron kiezen op het online platform. Des te meer mensen zich aanmelden hoe beter. Powerpeers levert enkel duurzame energie van Hollandse bodem. Dus weet u zeker dat u te maken heeft met echte groene stroom. Zij werken met een online energiedashboard. Daarin kunt u bekijken waar uw groene stroom wordt opgewekt. Zelf in het bezit van zonnepanelen? En heeft u overtollige zonnestroom? Dan kunt u dit delen via het platform van Powerpeers. U krijgt dan een goede prijs voor uw zonnestroom.

Powerpeers biedt €0.04 per kilowattuur stroom die u deelt. Dit noemen zij de opwekkersvergoeding. Deze staat los van de salderingsregeling. Dat betekent dat u dus extra kunt verdienen aan uw zonnestroom. Als u standaard tien zonnepanelen heeft en ongeveer 500 kWh zou delen, dan kunt u daar al snel een paar tientjes per jaar mee verdienen. U meldt zich simpelweg aan als opwekker. Op die manier kunnen consumenten uw bron kiezen.

NS en Vattenfall bouwen windpark aan de Nieuwe Hemweg

Vattenfall levert de windturbines, NS heeft de grond en Powerpeers verkoopt de energie weer. Een mooie samenwerking dus. Ook Vandebron werkt volgens deze methode. Consumenten worden zich steeds meer bewust van het belang van duurzame energie. Met de energievergelijker van EnergieVergelijking.nl kunt u zoeken op Nederlandse groene energie. Daarvoor hoeft u alleen maar een extra vakje aan te vinken. Groene energie uit Nederland draagt natuurlijk bij aan het duurzaamheidspercentage. Krijgt u al groene stroom geleverd? Weet u ook waar deze vandaan komt?

Check het stroometiket van de energieleverancier

Elk energiebedrijf heeft een stroometiket daarin geven zij aan waar hun stroom vandaan komt. Raadpleeg het stroometiket als u alleen groene stroom uit Nederland wilt. De kortste weg naar groene stroom uit Nederland kunt u nemen met de energievergelijker. Bekijk uw mogelijkheden maar eens. Energie vergelijken is vrijblijvend want u beslist zelf uw overstapmoment. Neem dus gerust de tijd om een energieleverancier te zoeken.

Energiekosten 2019 vergelijken

De energiekosten 2019 stijgen ten opzichte van 2018. Zoek daarom de goedkoopste energieleverancier. Op die wijze kan de energierekening verlaagt worden. Dat doet u ook met energie besparen. Opletten geblazen dus waar het uw verbruik aankomt. De energiekosten verlaagt u daarmee ook. Als u elk jaar overstapt pakt u altijd de hoogste kortingen mee. Daarom is regelmatig energie vergelijken ook aan te raden.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Power.nl
Logo