Nu is de tijd voor een grote schoonmaak

Nu is de tijd voor een grote schoonmaak. Want de meesten brengen ongewild toch meer tijd door thuis. Alle klusjes die zijn blijven liggen kun je dan ook maar het beste meteen oppakken. Zoals de verwaaide schutting van vorige winter. Of al het onkruid tussen de tegels. Een grote schoonmaak brengt ook weer mentale rust. En een opgeruimd huis voelt dubbel zo goed. Daar krijg je toch Power van?

Nu is de tijd voor een grote schoonmaak

Als je niet weet waar je moet beginnen, begin dan altijd klein. Pak een bepaalde ruimte in huis aan. Of in de tuin. De meesten hebben op zolder of in de garage dozen staan waar niks mee gedaan wordt. Hierin zitten spullen die ooit opgeslagen zijn na een verhuizing of iets dergelijks. Vraag jezelf dan eens af, heb ik deze spullen nog nodig? En zo niet? Wie kan ik er blij mee maken? Je kunt ook spullen naar de kringloopwinkel brengen voor een tweede leven. Of je zet je spullen op marktplaats. Er zijn genoeg mensen die juist op zoek zijn naar iets wat jij hebt.

Verkoop je oude films op dvd lekker op Marktplaats.nl

Denk aan oude dvd’s die jij toch al bekeken hebt. Laat je ze dan liggen in de doos? Of kunnen ze nog een tweede rond mee? Het leuke is dat je er een klein zakcentje aan verdiend. Je maakt een ander ermee blij. En jij stopt het verdiende geld in de spaarpot van de kinderen bijvoorbeeld. En wat dacht je van die oude schommelstoel of fauteuil? Ooit eens gekregen van je ouders maar zo versleten. Hij mag dan wel lekker zitten, maar hij neemt ook erg veel ruimte in.

Doe die versleten stoel gewoon weg en maak ruimte

En wie weet wilde je toch altijd al een nieuwe fauteuil. Zorg eerst dat je goed ontspult en als er ruimte ontstaat. Dan zie je ook weer nieuwe mogelijkheden om iets met die ruimte te doen. Of het zo te laten. De stelregel zou eigenlijk moeten zijn voor oude spullen: Gebruik ik ze meer dan een half jaar niet? Dan heb ik ze ook niet meer nodig. Anders blijven dozen maar onaangeraakt staan. De spullen erin lopen dan misschien niet weg, maar ze nemen wel veel ruimte in.

Pak slim in en pak het slim aan

Er zijn ook mensen die gehecht zijn aan hun spullen. En als iets echt een emotionele waarde heeft dan ontdoe je je daar niet van. Maar je kunt wel de boel gaan schiften. Spullen die kunnen blijven en echt nuttig zijn. En spullen die je niet meer gebruikt. Wij Nederlanders mogen graag consumeren. Spullen en voorwerpen kopen. Denk daarbij maar aan kleding. Maar zeg nu zelf, je trekt niet alle kleding aan in je kast. Probeer daar ook ruimte te creëren. En winterkleding kun je opbergen in vacuüm zakken. En leg ze weg op zolder. Dit neemt minder ruimte in, en zodra je ze weer nodig hebt kun je ze uit de vacuum zakken halen.

Online je kleding verkopen

Kleding die je niet meer nodig hebt kun je gerust verkopen. Zij het Marktplaats.nl, Vinted of andere winkels. Heb je oude kinderkleding? Genoeg moeders die er behoefte aan hebben. Of dat ene designerstuk dat al jaren stof ligt te happen op de plank. Het leuke is dat je er een ander weer blij mee maakt. We hoeven ons niet vast te klampen aan spullen. De herinneringen eraan vervagen namelijk niet.

Als je alles heerlijk opgeruimd hebt dan kun je ook opnieuw gaan verven bijvoorbeeld. Even een geheel andere en frisse look. Dat geeft je woning ook weer een oppepper. We brengen dankzij Corona veel meer tijd thuis door. En wat kun je dan beter doen om je tijd te benutten? Gewoon schoonmaken en opruimen. Je kunt ook meubels verschuiven en elders neerzetten. Dat geeft vaak ook een fijn gevoel. Er hoeft niet heel veel geld in gestoken te worden. Een emmer latex en lakverf doen wonderen voor jouw huis.

Genoeg te doen en ook genoeg te besparen!

Niemand hoeft zich te vervelen ook al denk je automatisch dat je dat wel doet zodra je meer thuis bent. Er zijn genoeg dingen die je kunt doen of opknappen. Je hebt nu ook de tijd om jouw vaste lasten eens onder de loep te nemen. Zit je al een paar jaar bij dezelfde energieleverancier? Check dan eens of jouw energiekosten goedkoper kunnen. De kans is aanwezig dat je daar best wel eens veel geld mee kunt besparen. Ga lekker in bijvoorbeeld je ”nieuwe” fauteuil zitten die je hebt aangeschaft. Van daaruit kun je rustig je energiekosten opnieuw berekenen. Heb je de goedkoopste energieleverancier gevonden? Stap dan lekker over.

Power.nl
Logo
Enable registration in settings - general
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart