Nul op de meter

Nul op de meter is een term die gebruikt wordt bij woningen die zo energiezuinig zijn dat men een energierekening van nul euro heeft. De desbetreffende woning is dan voorzien van zonnepanelen en energiebesparende technieken die ervoor zorgen dat er net zoveel energie opgewekt wordt dan er verbruikt wordt. Dit resulteert aan het einde van het jaar een energierekening waar niks voor hoeft te worden betaalt.

Nul op de meter moet besparing garanderen

Een initiatief van Energiesprong is de campagne Ons huis verdient het. Zij zijn in gesprek gegaan met de overheid, maar ook met hypotheekverstrekkers en bouwbedrijven. Zij willen dat de hypotheekregels hierin verruimd worden, en de bouwbedrijven moeten met een verbouwpakket komen die een maximale besparing garanderen waardoor Nul op de meter ontstaat.

Zelf energie opwekken met woning

Zo kunnen bestaande woningen ook een upgrade krijgen waardoor de woning en verfraaid wordt maar ook geen energiekosten meer heeft. De woning stijgt in waarde, de woonlasten blijven gelijk en de upgrade kan binnen 10 dagen klaar zijn. De woning wekt dan zijn eigen energie op. De upgrade is voor alle woningen verkrijgbaar dit jaar.

http://www.onshuisverdienthet.nl

Power.nl
Logo