Nuon vandaag voor de rechter inzake Natuurstroom product

Natuurstroom-Garantie-Nuon
Volgens een bericht van FD moet Nuon vandaag voor de rechter verantwoording afleggen in de zaak die tegen hun is aangespannen voor hun product Natuurstroom. In de bodemprocedure staat ConsumentenCLaim tegenover Nuon die de zaak is gestart voor een gedupeerde klant.

Natuurstroom kostte consumenten extra

Het product Natuurstroom kostte consumenten en bedrijven meer dan een grijze stroomproduct. Want er werd immers duurzame energie opgewekt afkomstig van zonne-energie, windenergie en waterkracht energie. De meerprijs die de klanten voor Natuurstroom moesten neerleggen werd dan volgens Nuon gebruikt voor onder andere de aanleg van verschillende windmolenparken. De FD is in 2013 een onderzoek gestart naar het product Natuurstroom en moest concluderen dat de Energieleverancier zijn klanten verkeerd had geïnformeerd over het product.

Geen terugkoppeling meer vanaf 2002 naar de klant toe

Vanaf 1996 ging de meerprijs naar duurzame energieprojecten dit duurde tot aan het einde van 2002. Na 2002 gaf Nuon geen extra informatie meer over wat er met de extra toeslag die de klanten ondertussen bleven betalen was gebeurd. De klant in kwestie heeft €1000 extra aan meerprijs voor zijn Natuurstroom product betaalt en wil die nu samen met ConsumentenClaim gaan terugvorderen van de energieleverancier.

Stef Smit de Directeur van ConsumentenClaim zegt: Het afgelopen jaar hebben we meer informatie boven water gekregen waaruit blijkt dat de door Nuon afgegeven garantie’s niets waard zijn.

Nuon heeft de klanten van het product vanaf 2003 niet meer op de hoogte gehouden van wat er met het geld is gedaan, maar zij lieten de consumenten wel extra betalen. ConsumentenClaim berekende dat de particulieren die gekozen hadden voor Natuurstroom gezamenlijk meer dan €86 miljoen aan toeslagen hebben betaald hierin zit nog niet eens de berekening van de bedrijven die het product ook hadden.

Duizend gedupeerden bij ConsumentenClaim

Bij de stichting hebben zich al 1000 gedupeerde particulieren aangmeld met een claim. Nuon stelt zelf dat Natuurstroom al een aantal jaren niet meer word aangeboden, de klanten die al een Natuurstroomproduct hadden kregen van Nuon de kans om over te stappen naar een ander groene stroomproduct.

In een eerder antwoord op de claim stelde Nuon dat zij sinds 2002 voor €558 miljoen hebben geïnvesteerd in de opwekcapaciteit van duurzame energie. Dat is dus meer dan dat Nuon ontvangen heeft aan meerprijs van de klant. Meer dan tien jaar terug was het namelijk niet zo dat groene stroom even duur was als grijze stroom, consumenten konden groene stroom geleverd krijgen maar daar betaalden ze toentertijd ook meer voor. Tegenwoordig liggen de prijzen van groene en grijze stroom gelijk en kan men gerust overstappen naar een groen product.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Power.nl
Logo
Nieuwe Account Aanmaken