Obligatie’s in duurzame energie nemen toe

zonneveld

Adnan Amin van het Internationale Agentschap voor Hernieuwbare energie zegt dat obligatie’s voor duurzame energie dermate populair zijn.

Het Internationale Agentschap voor Hernieuwbare Energie is bezig met financiële modellen om de risico’s te verkleinen om te investeren in duurzame energie. Het Agentschap weet meer investeerders dan voorheen te overtuigen van het nut om te investeren.

De obligatie’s voor duurzame energie brachten in 2013 14 miljard dollar op, dit zal dit jaar oplopen tot 40 miljard dollar en volgend jaar zelfs stijgen tot 100 miljard dollar. Zelfs de arme landen die het hebben moesten van voorschotten kunnen nu zelf investeren in groene projecten.

IRENA werd in 2009 in Duitsland opgezet als oplossing voor de toekomstige CO2 reductie. Momenteel is 80% in de energiesector debet aan CO2 uitstoot. Wanneer de wereldbevolking toe zal nemen over 16 jaar dan is er 60% meer aan energie nodig. Daarom moeten de problemen nu aangepakt worden op het gebied van de klimaatverandering.

Het Carabisch gebied bijvoorbeeld is afhankelijk van import diesel om hun energie te produceren. Wanneer er meer geïnvesteerd word in zonne-energie in de zonnige Carïben dan worden deze problemen teniet gedaan temeer omdat diesel gewoon duur is. De prijzen voor zonnepanelen in het gebied dalen daar nu al dus de hoge energiekosten kunnen daarmee opgevangen worden.

Bron: Happynews

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Power.nl
Logo
Nieuwe Account Aanmaken