Offshore windpark Nordsee Ost officieël geopend

 

windparkzee

Vandaag zullen de Ministers van Energie G7 het windpark Nordsee Ost officieël gaan openen. Het windpark heeft een opwekcapaciteit van 295 megawatt.

Duitsland krijgt één van de grootste offshore windparken

Nordsee Ost is één van de grootste offshore windparken van Duitsland. Het park is gesitueerd ten noorden van Heligoland op 35 kilometer. Het windpark is voorzien van 48 windturbines die 320.000 huishoudens in hun energiebehoefte kunnen voorzien. Essent begon als eerste met het project Nordsee maar is momenteel ondergebracht in de portefeuille van RWE.

RWE verdubbelt aandeel in offshore windenergie

RWE zal hiermee de twee na grootste speler worden op de Europese Offshore windenergie markt. In Juni word het volgende windpark in Wales in gebruik genomen genaamd Gwynt y Môr. RWE werkt samen met partners in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en de Benelux om meerdere windprojecten te ontwikkelen en te beheren.

Hoogte windpark overtreft Keulse Dom

RWE heeft aan het eind van 2015 voor 40% aan geïnstalleerd offshore windenergie capaciteit. Door de opening van beide windparken zullen hun cijfers met de helft verdubbelen. De hoogte van het windpark is enorm te noemen: de turbines hebben een hoogte van 160 meter gemeten vanaf de zeespiegel.

Gwynt y Môr heeft een capaciteit van 576 megawatt, de Nordsee 2 en 3 zijn nog in ontwikkeling. Samengevat zullen de Nordsee Ost onderdelen een geïnstalleerd vermogen hebben van 1000 megawatt.

Bron: Utilities

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Power.nl
Logo
Nieuwe Account Aanmaken