Ontwikkeling energieprijzen 2016

energiekosten verlagen
De ontwikkeling van de energieprijzen 2016 staat al geruime tijd onder druk doordat de grondstofprijzen dalen. Veel energiebedrijven hebben dan ook te kampen met problemen omdat zij minder voor hun energieprijzen kunnen vragen. Ook de import van groene energie legt een bom onder het verkoopmodel van de energiebedrijven.

Verwachting energieprijzen voor 2016?

De vraag voor consumenten is dan ook: Wat doet het met de ontwikkeling van de energieprijzen in 2016?. Stroom is voor de consument goedkoper geworden en dat betekent tevens dat zij minder gaan betalen voor hun energiekosten. Hoeveel dat precies is hangt af van de energiemarkt qua vraag en aanbod. Ook hangt het eigen energieverbruik ervan af, men kan immers aan de hand van zijn energieverbruik de energieprijzen 2016 vergelijken en zo de goedkoopste energieaanbiedingen vinden.

Export energie naar buitenland levert ons ook inkomsten op

Nederland exporteert al meer energie aan landen zoals België en het Verenigd Koninkrijk, de britten hebben namelijk te maken met dure energieprijzen vandaar dat de Britten elektriciteit importeren vanuit Nederland. België zit met defecte kerncentrales dus die zijn ook genoodzaakt om hun stroom uit het buitenland te halen.

Dankzij Duitsland kunnen wij weer groene energie gebruiken die zij aan overschot hebben wat er ook weer voor zorgt dat wij minder hoeven te betalen voor de energieprijzen. Het elektriciteitsnetwerk tussen Nederland en Duitsland word uitgebreid waardoor wij in de toekomst ook weer profiteren van een lagere energieprijs.

Energieprijzen 2016 wijzigen weer per 1 juli 2016

De eerste ronde in de wijziging van de energieprijzen 2016 hebben we al gehad per 1 januari en de twee ronde volgt begin juli 2016. Voor consumenten blijft het daarom ook belangrijk om de ontwikkeling van de energieprijzen 2016 te blijven volgen. De prijzen per energiecontract verschillen nogal en op basis van het gebruik van elektriciteit 3500 kWh en 1800 m3 betaalt een huishouden per jaar zo’n €1675. Wel zijn de prijzen uiteraard afhankelijk van de gasregio waar ze zich bevinden. Een inwoner van een stad als Leeuwarden in de provincie Friesland betaalt zelfs minder: €1530 per jaar.

Energie vergelijken levert altijd korting op

Het blijft lonen om uw energieprijzen 2016 dus onder de loep te nemen want u laat gauw een paar honderd euro aan u voorbij gaan wanneer u niet een energievergelijking start. Bent u woonachtig in Haarlem dan betaalt u uiteraard meer omdat u verder vanaf Groningen woont, u betaalt immers meer aan regiotoeslagen. Dit kunt u niet in de hand houden maar de energieprijzen verschillen onderling dus een goedkopere energieaanbieding is altijd te vinden. Die energieaanbieding is alleen te vinden als u maar begint met energie vergelijken.

Starten met besparen dé tip

De eerste vuistregel blijft altijd: Start eerst zelf met besparen op uw gas en energieverbruik. U kunt op een adequate manier uw kosten in de hand houden door flink te besparen zodat u aan het einde van het jaar niet teveel hoeft bij te betalen. Door ernaast ook nog ieder jaar de energieprijzen te vergelijken kunt u flink bezuinigen op een financiële manier en op een praktische manier. Het resultaat is dan een eindafrekening met een lager verbruik en u houd geld over. Nieuwsgierig geworden? Start met energie vergelijken en bekijk direct uw voordeel op EnergieVergelijking.nl.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Power.nl
Logo
Nieuwe Account Aanmaken