Op vakantie in 2020 waar let ik op?

Op vakantie in 2020 waar let ik op? Door de komst van het Corona virus zullen onze vakanties er geheel anders uit zien. De meeste Nederlanders willen toch graag op vakantie, maar doen dit velen in eigen land. Waar het eerst vanzelfsprekend was om een vakantie te boeken voelt dat in 2020 niet meer zo. Dit komt omdat de angst voor het virus regeert. En dat is logisch. We kunnen uiteraard wel op vakantie maar we dienen ons wel aan de regels te houden.

Op vakantie in 2020 waar let ik op?

Probeer in ieder geval het openbaar vervoer zo min mogelijk te gebruiken. Maak eerst voor jezelf en de rest van het gezin duidelijk of het een vakantie in eigen land zal zijn of over de grenzen. Van daaruit kun je beter plannen. We zijn wel weer welkom in de meeste Europese landen dat wel. Maar voorzichtigheid blijft geboden. Bekijk vooral de informatiepagina van de Rijksoverheid. Daar kun je de gezondheidsrisico’s per land bekijken. Code geel staat voor verantwoord maar toch is er de tip om op te blijven letten.

Code Oranje? Zoek dan even verder naar jouw vakantie

Code oranje zouden wij in principe overslaan. Mits het een belangrijke reis is naar familie natuurlijk. Toch blijft het oppassen omdat de overheid ook al heeft aangegeven niet meer aan repatriatie te doen. Je gaat dus op eigen risico naar het buitenland. Een goede reisverzekering met dito dekking is ook aan te raden. En je kunt ook de Reis app van buitenlandse zaken op je telefoon downloaden. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws.

Buiten Europa op reis? Liever niet

Landen zoals het Verenigd Koninkrijk en Zweden hebben nog steeds code oranje, dit omdat het aantal besmettingen daar nog vrij hoog zijn. Verder reizen buiten Europa wordt ten zeerste afgeraden. De vakantie gaat begin juli van start, misschien is het beter om juist na het vakantie seizoen je vakantie te boeken. Maar goed als je met kinderen zit en de schoolvakanties dan wordt dat wat moeilijker.

Ga in zelf quarantaine als één van jullie verkoudheidsklachten heeft

Wanneer je zelf klachten ervaart of iemand uit het gezin terwijl je op vakantie bent. Blijf dan zoveel mogelijk binnen. Er is een groot gros aan verzekeraars dat geen dekking biedt in geval van Corona. Dus op vakantie gaan is voor eigen rekening. Houdt daar ook rekening mee, en lees de voorwaarden bij een reisverzekering dan ook goed door. Zo worden er geen overnachtingen vergoedt als je in quarantaine moet vanwege Corona. Wel is het zo dat het reisbureau dat aangesloten is bij de ANVR je bijstand en hulp moet verlenen bij eventuele problemen.

Code rood voor jouw vakantiebestemming

Een voorbeeld: Stel er wordt ineens code rood afgegeven voor het land waar jij je bevind, dan dient het reisbureau haar reizigers terug te halen. Als dit door omstandigheden niet mogelijk is, dan heb je recht op drie gratis overnachtingen. Daarom is dit jaar op vakantie gaan voor jouw risico. Overweeg dat als je besluit naar het buitenland te gaan.

Vakantie in Nederland net zo leuk!

Wij raden dus eigenlijk aan om zo dicht mogelijk bij huis op vakantie te gaan. In dat geval kun je met eigen vervoer terug rijden naar huis. Ga je naar een vakantiebestemming met code oranje blijf dan goed opletten. Code groen betekent dat reizen is toegestaan zoals in Nederland. Voor een aantal landen geldt ook code geel. Dat betekent dat er veiligheidsrisico’s zijn maar dat je er wel op vakantie kunt gaan. Hoe dan ook, het is van groot belang dat je je goed voorbereidt mocht je op vakantie gaan naar het buitenland.

Op vakantie gaan kan dus wel maar draag je dus wel zelf het risico voor. Er zijn voldoende vakantieparken en campings in Nederland die maar wat graag Nederlanders verwelkomen. Deze vakantie bestemmingen kun je dus ook overwegen. Vooral ook omdat we hier deze zomer nog veel warm en droog weer mogen verwachten. Dit zal ook mediterraans aanvoelen. En alleen al het samenzijn op een andere plek dan thuis is al vakantie toch?

Power.nl
Logo
Enable registration in settings - general
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart