Opnieuw investeringen van Apple in groene stroom

windenergyAmerica

Apple gaat opnieuw investeren in groene stroom ditmaal worden er nieuwe data centrums gebouwd in Ierland en Denemarken. De investeringen zullen 1,7 mrd gaan kosten.

De datacenters worden gebruikt voor iTunes store, App store en iMessage. De grootte van de datacenters hebben een oppervlakte van 165.000 m2. De oplevering van de datacenters zullen in 2017 zijn. Recentelijk kwam Apple al in het nieuws met haar investeringen in zonnepanelen in de VS.

Met deze ontwikkelingen creëert Apple extra werkgelegenheid het bedrijf heeft al 18.000 mensen in dienst. Apple is voornemens om hier windenergie voor te gaan gebruiken omdat het in die landen voldoende voorradig is. Het bedrijf is al bezig met duurzame energie projecten elders. In Ierland investeert Apple ook in het planten van inheemse bomen.

In Denemarken word ook gebruik gemaakt van de restwarmte die vrijkomt van de datacenters zodat huishoudens in de buurt in hun energiebehoefte kunnen worden voorzien. Buiten de andere duurzame projecten is dit het grootste project dat Apple in Europa heeft neergezet.

Bron:Telegraaf

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Power.nl
Logo
Nieuwe Account Aanmaken