Oranje energie

Grijze energie en groene energie dat was het toch? Nee er is tegenwoordig ook oranje energie. Oranje energie staat voor energie opgewekt uit duurzame bronnen uit Nederland. Dus eigenlijk betekent het echte groene energie. De benaming oranje moet de kwaliteit dus aanduiden van groene energie. Want vaak is ” groene ” energie ook grijze energie dat vergroend wordt. En dan is het eigenlijk niet een duurzame variant. Blauwe energie kennen we ook, dit is energie uit osmose. 

Oranje energie is energie dat in Nederland wordt opgewekt uit schone bronnen

Energie is dus niet alleen maar energie. De herkomst van de energie is van groot belang. En met name voor het milieu. Omdat hiervoor fossiele brandstoffen zijn gebruikt. Oranje energie is duurzame energie dat in Nederland is opgewekt. Bijvoorbeeld uit een Nederlands windpark, een Nederlands zonnepark of een  Nederlands bedrijf dat biomassa verwerkt tot energie.

We dragen allen bij aan een duurzamer milieu

Nederlandse consumenten worden zich steeds meer bewust van duurzame energie. Ze kiezen daarom ook vaker voor energie van Nederlandse windmolens of zonnepanelen. Heel veel extra betalen ze er niet meer voor. We verduurzamen op verschillende manieren. We betalen energiebelasting en Opslag Duurzame Energie. Deze extra heffingen gaan naar een subsidiepot en de overheid. We betalen dit via onze energierekening.

Alle groene stroom uit Nederland kiezen is beter in een energievergelijking

U kunt in een energievergelijking ook kiezen voor oranje energie. Dat doet u door te zoeken op alle groene stroom uit Nederland. Er wordt dan gezocht op oranje energie producten. Het kan enkele tientjes per jaar schelen. Maar dan is echte groene energie een feit. Geen groen certificaat die eraan te pas komt. We geven het in de vergelijking aan met een duurzaamheidsscore.

Energie en gas worden duurder de komende jaren. En dan komt er een moment dat het zich weer stabiliseert. Nederland zal nog ontzettend veel stappen moeten zetten naar een duurzamer klimaat. Dit heeft te maken met het feit dat Nederland nog niet zoveel duurzame energie opwekt. Een land zoals Zweden of Finland wekt wel genoeg duurzame energie op. Zij zijn een mooi voorbeeld voor ons.

Zonnepanelen op uw dak? Ook dat is oranje energie!

Als u zonnepanelen op uw dak heeft dan spreken we ook van oranje energie. U wekt namelijk zonnestroom op in Nederland. Het scheelt in de energiekosten omdat u een deel of alle energie gebruikt. Vaak is er een overschot dat u teruglevert aan de energieleverancier. Zij vergoeden u dan voor uw oranje energie. U gebruikt duurzame energie en levert het vervolgens ook weer terug aan het net. Op die manier is de cirkel voor u rond.

Maar we kunnen natuurlijk nog zoveel meer doen om te verduurzamen. Minder de auto pakken bijvoorbeeld en vaker op de fiets. Want een duurzaam klimaat krijgen we ook door minder CO2 uit te stoten. Het is ongelofelijk hoeveel we aan CO2 uitstoten en ook dat aandeel moet omlaag. CO2 komt vrij bij het verwarmen van de woning. Dus hup zet de thermostaat een graadje lager. Elke keer als we stroom gebruiken komt er CO2 vrij. Dus trek zo vaak mogelijk de stekkers uit de stopcontacten.

Kiezen voor een oranje energiecontract?

Bent u nog in het bezit van een energiecontract waar grijze energie geleverd wordt? Stap dan over naar een oranje energieleverancier. Er zijn zoveel energie aanbiedingen te kiezen dus sla uw slag. Ook door te kiezen voor een oranje energie product levert een besparing op. En dat is een besparing van de CO2 uitstoot. Oranje energie vergelijken is heel gemakkelijk. Het werkt hetzelfde als grijze energie vergelijken. Alleen vinkt u een andere optie aan.

Power.nl
Logo
Nieuwe Account Aanmaken