Overstappen naar andere leverancier leidt tot lagere energiekosten

Overstappen naar andere leverancier leidt tot lagere energiekostenHet overstappen naar andere leverancier leidt tot lagere energiekosten. De ACM benadrukt dit vaker dat overstappen gewoon loont. Te vaak zijn consumenten teleurgesteld omdat ze geen korting krijgen door te blijven bij de huidige leverancier. En dat is begrijpelijk. Omdat de energiekosten alsmaar blijven stijgen wordt het voor de meeste huishoudens te duur. Een gezin onderhouden kost nu eenmaal geld. Vooral als men ook nog jonge kinderen heeft. Kosten voor het onderhoud van de kinderen, zoals schoolgeld en kleren waar zij uitgroeien. De boodschappen zijn duurder geworden. 

Hoe kunt u bezuinigen?

En dus ook de hoge energiekosten gooien roet in het eten. Want hoe moet men nu eigenlijk bezuinigen? Bezuinigen op eten? We hebben ons dagelijks voedsel nu eenmaal nodig. Daar ontkomen we niet aan. Andere kosten zoals de zorgverzekering leveren ook zorgen op. Waar we voorheen een vast en lager bedrag betaalden aan het ouderwetse ziekenfonds betalen we nu heel wat meer aan zorg. De huren gaan elk jaar omhoog. Of men betaalt elke maand zijn hypotheeklasten af. En dit voor een periode van dertig jaar. U kunt ook eens bekijken of het oversluiten van uw hypotheek de moeite loont.

Overstappen naar andere leverancier leidt tot lagere energiekosten!

Dat blijven bij de energieleverancier niet loont krijgen we vaker te horen. En in dat geval is overstappen de beste oplossing voor uw hogere energiekosten. Overstappen staat dus garant voor besparen. Ook zelf op uw verbruik letten helpt het besparen enorm. Maar als uw energieleverancier aangeeft dat uw voorschot wordt verhoogd wat doet u dan? Blijven wachten totdat u als trouwe klant een korting krijgt helpt vaak niet. En als er al een korting wordt geboden staat deze in schril contrast tot het overstappen. Juist omdat onze energiemarkt liberaal is moet u gebruik maken van de kans om te kunnen wisselen van energieproduct.

Maak gebruik van uw recht als liberaal

Niet elk land heeft een liberale energiemarkt namelijk. Een land zoals de Verenigde Staten is afhankelijk van de overheid voor energie en gas. Maar onze buurlanden zoals Duitsland en België kennen daarentegen ook het overstappen van energieleverancier. In Nederland zijn netbeheerders en energieleveranciers gescheiden. Elke regio kent een eigen netbeheerder daarmee kunt u dus niet overstappen. Als u zou verhuizen naar een andere regio in Nederland dan is de kans groot dat u wisselt van netbeheerder. De energieleverancier staat dus nu centraal in onze energiemarkt.

Naar wie gaat het voorschotbedrag?

Zij innen onze energiekosten elke maand en dragen overige kosten voor ons af aan de overige partijen. Denk hierbij aan de belastingdienst en de netbeheerder. Woont u in een regio waar stadsverwarming aanwezig is dan kunt u enkel overstappen met stroom. U bespaart dan minder maar overstappen kan dus wel met stroom. Stadsverwarming is eigenlijk een duurzame vorm van warmte. Het probleem is echter dat consumenten niks te kiezen hebben bij hun verwarmingsproduct. Dat is wel jammer en meer omdat men daar niet op kan besparen. De Warmtewet moet te hoge tarieven voorkomen. Maar in de regel wordt de consument wel buitenspel gezet om te kunnen overstappen met verwarming.

Maar niet elke provincie kent stadsverwarming. Dus er zijn meer dan voldoende huishoudens die kunnen besparen op energie én gas. En dit levert vaak een paar honderd euro besparing op per jaar. Probeer het zelf maar eens uit en bereken uw besparing uit. U zult dan zien dat overstappen echt leidt tot lagere energiekosten!

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Power.nl
Logo