Overstappen van energieleverancier?

Steeds meer Nederlanders stappen ieder jaar over van energieleverancier. Waarom? Omdat wisselen van energieleverancier geld kan opleveren. Huishoudens met een gemiddeld energieverbruik kunnen zodoende al snel een paar tientjes per maand besparen. Daar komt bovendien nog eens een welkomstpremie bovenop van enkele honderden euro’s. En zo is het mogelijk om met overstappen honderden euro’s te besparen.

Toch is er ook nog veel onbekendheid bij veel mensen. De meeste mensen houden zich nu eenmaal niet zo bezig met energie. Althans niet met energie in de vorm van stroom en gas. Overstappen is eigenlijk heel makken. Even vergelijken, aanvraag indienen en de rest wordt voor u geregeld.

Er bestaan verscheidene fabels over overstappen van energieleverancier.

In dit artikel lees je over de vijf grootste fabels!

1. Overstappen is erg lastig

Misschien was het tien jaar geleden wel een fabel, maar tegenwoordig is het erg eenvoudig: overstappen van energieleverancier. Dat het anno 2018 erg lastig zou zijn, is echt onzin! Je kunt namelijk gemakkelijk energie vergelijken via onlinevergelijkingssystemen. De overstap wordt dan voor jou geregeld. Je hoeft alleen maar je gegevens in te voeren en vervolgens is de overstap binnen enkele weken geregeld. Wat jij hoeft te doen? Lekker achter overhangen!

2. Ik kan het beste kiezen voor een meerjarig energiecontract

Als je een telefoonabonnement afsluit, kun je vrijwel altijd beter voor een tweejarig contract kiezen. Dat is voordeliger dan een eenjarig contract en al helemaal voordeliger dan een eenjarig contract. Logischerwijs zou eenzelfde regeling gelden bij een energiecontract, toch? Je krijgt toch juist veel korting als je ergens lang klant blijft? Dat geldt helaas niet voor je energiecontract. Eenjarige contracten zijn zelfs vaak veel voordeliger. Kies daarom bij voorkeur altijd voor een vast energiecontract van een jaar. Na een jaar kan je vervolgens weer eenvoudig overstappen én wederom besparen.

3. Ik kom zonder gas en stroom te zitten

Ook veel mensen denken dat zij zonder gas en stroom komen te zitten bij een overstap. Wat gebeurt er als je oude contract is verlopen? En je nieuwe is nog ingegaan? Zit je dan helemaal zonder gas en stroom? Dat is gelukkig niet het geval. De netbeheerder is namelijk degene die energie levert. Je zult dus nog gewoon stroom krijgen: helemaal geen issue dus.

4. Ik ontvang een boete bij een overstap

Beschik je over een contract met onbepaalde looptijd? Dan mag een energieleverancier jou geen boete in rekening brengen. Heb je echter nog een lopend contract voor een bepaalde periode? Dan kan er wel sprake zijn van een overstapboete. Gelukkig kan jouw nieuwe energieleverancier precies zien wanneer jouw huidige contract afloopt. Zij kunnen je nieuwe energiecontract op die datum laten ingaan. Daarmee riskeer je geen overstapboete. Controleer van tevoren altijd goed wanneer je contract afloopt.

5. Overstappen van energieleverancier levert geen geld op

Ben jij kleinverbruiker en geloof jij niet zozeer dat het geld oplevert? Dat behoort ook zeker tot de fabels over overstappen van energieleverancier! Dat is namelijk wel degelijk zo. Je kunt altijd besparen, indien je nu beschikt over een contract met onbepaalde looptijd. Je betaalt dan namelijk variabele tarieven én dat kan elders goedkoper met vaste tarieven. Bovendien is energie vergelijken gratis, dus geef het vooral een kans!

Overstappen van energieleverancier?

Ben je er nu van overtuigd dat dit echt fabels zijn? Dan kun je overstappen van energieleverancier via onze handige energievergelijker. Voer bij voorkeur altijd je woonadres + verbruik in. Op basis daarvan kan het systeem namelijk berekenen welke aanbieder het voordeligste is. De goedkoopste energieleverancier staat altijd bovenaan.

4.3/10 - (427 stemmen)
Power.nl
Logo
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart
We gebruiken cookies om je de best mogelijke ervaring op onze website te bieden. Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met ons gebruik van cookies.
Accepteren
Privacybeleid