Oxxio

oxxio tarievenOxxio levert uitsluitend groene stroom aan consumenten. Het is daarmee een duurzame energiemaatschappij. Daarnaast biedt het bedrijf diverse technologische oplossingen, waardoor klanten kritisch kunnen nadenken over hun energieverbruik. Op deze pagina leest u meer over deze energieleverancier. Wilt u direct overstappen? Maak dan gebruik van onze handige vergelijkingstool.

Oxxio informatie

Over Oxxio

Oxxio is een Nederlandse energieleverancier en is opgericht op 24 maart 2000. Sinds 2011 valt het onder de Eneco Groep. Oxxio levert uitsluitend groene stroom en gas aan de particuliere markt. Het is een echte prijsvechter die daarmee ook scherpe prijzen aanbiedt. In 2005 begon deze energieleverancier al met het uitrollen van slimme meters. Met behulp van de handige app kunnen klanten van deze energieleverancier gemakkelijk vanuit de luie stoel een lamp aan- of uitzetten.

Het bedrijf probeert steeds weer verder te innoveren met technologische snufjes. Men wil er graag voor zorgen dat hun klanten minder energie verbruiken. Dat siert het bedrijf ook zeker.

Actuele tarieven van Oxxio

Wilt u graag weten wat de actuele tarieven van Oxxio zijn? Dan kunt u onze energievergelijker raadplegen. De tarieven die hierin worden getoond, zijn altijd op basis van de actuele tarieven. U vindt dus dezelfde prijzen terug op de websites van de energieleveranciers.

Net als de meeste andere energieleveranciers, biedt Oxxio ook een vast en variabel tarief. U kunt kiezen voor een eenjarig of een driejarig contract. Deze energieleverancier heeft geen direct opzegbare contracten beschikbaar. Over het algemeen kunt u het beste kiezen voor een jaarcontract. U profiteert dan namelijk het meeste van de cashback-korting. Wel is het dan raadzaam om na een jaar weer over te stappen naar een nieuwe energieleverancier.

Bent u benieuwd naar de actuele tarieven van deze energiemaatschappij? Raadpleeg dan de onderstaande vergelijkingstool:

Cashback-acties van Oxxio

Regelmatig biedt deze energieleverancier scherpe cashback-acties. Deze energiemaatschappij is ook een echte prijsvechter en biedt daarom scherpe tarieven aan. Indien u kiest voor een eenjarig contract, kunt u een flinke cashback krijgen. Het voordeel kan oplopen tot ruim 200 euro. U profiteert dan een jaar lang vast een vast leveringstarief. U kunt ook kiezen voor een driejarig contract, maar in verhouding profiteert u dan minder van de cashback-actie. De cashback-actie wordt verrekend tijdens uw jaar- of eindafrekening. Indien u na een jaar weer overstapt naar een nieuwe energieleverancier, wordt de cashback-actie verrekend op de eindafrekening. Indien u besluit om langer bij deze energiemaatschappij te blijven, wordt de cashback-actie verrekend bij uw eerste jaarafrekening.

100 procent windenergie

Deze energiemaatschappij levert alleen elektriciteit dat is opgewekt via windparken. Niet alle windenergie komt uit Nederland: een groot gedeelte wordt namelijk ook geïmporteerd uit andere Europese landen. Naar eigen zeggen is er onvoldoende productie in Nederland om alle klanten te kunnen voorzien van Nederlandse windenergie. Om die reden kiest het bedrijf ervoor om windenergie te importeren. Het betreft wel altijd Europese stroom.

Normaal- en daltarief

Indien u veelal in de weekenden en doordeweeks gedurende de nacht stroom verbruikt, kan het normaal- en daltarief voor u erg aantrekkelijk zijn. U betaalt namelijk een lagere prijs voor stroom gedurende de weekenden, feestdagen en doordeweeks van 23.00 uur (in sommige provincies 21.00 uur) tot 07.00 uur. Gedurende het normaaltarief betaalt u iets meer dan het normale stroombedrag. Indien u graag een normaal- en daltarief wilt, kunt u dat aangeven bij deze energiemaatschappij. Daarvoor heeft u wel een dubbele meter of een slimme meter nodig. Mocht u juist overdag veel stroom verbruiken, kunt u beter kiezen voor het enkeltarief. Dan betaalt u altijd hetzelfde tarief.

Slimme meter

De slimme meter is een ontzettend handig apparaatje. Het is de moderne, digitale meter waarbij uw energieleverancier de meterstanden op afstand kan uitlezen. Daardoor hoeft u uw meterstanden niet meer door te geven. Tevens hoeft er geen meteropnemer bij u langs te komen. U ontvangt maandelijks een verbruiksoverzicht via de energieleverancier. De slimme meter wordt geheel gratis bij u geplaatst, indien de monteurs in uw regio aan het werk zijn. Als u echter voorrang wilt op het plaatsen, dient u wel een bedrag te betalen van 72,60 euro. U kunt nagaan bij de netbeheerder wanneer uw huis aan de beurt is. Voor 2020 moeten alle huishoudens zijn voorzien van de slimme meter.

Zonnepanelen

Oxxio is een duurzame energieleverancier en biedt dan ook de mogelijkheid om energie te salderen. De teruggeleverde energie wordt afgetrokken van uw eigen verbruik. Wekt u meer energie op dan dat u verbruikt? Dan kunt u gebruikmaken van de salderingsregeling. De terugleververgoeding bestaat uit het tarief per kWh. De overheidsheffingen en btw worden niet aan u terugbetaald. U kunt dit altijd teruglezen op uw jaarnota.

Indien u beschikt over een slimme meter, wordt het verbruik en op de opgewekte energie apart gespecificeerd. Indien u beschikt over een dubbele meter, wordt de meter achteruit gedraaid. Dan wordt het dus ook niet apart geregistreerd.

Slimme thermostaat en Oxxio app

Oxxio is onderdeel van de Eneco Groep en zij leveren de Toon thermostaat. Deze slimme thermostaat laat gemakkelijk zien wat u verbruikt aan gas en stroom. Daarnaast toont het apparaatje aan wanneer u stroom verbruikt. Dat maakt het besparen dan ook veel gemakkelijker. De eenmalige aanschafkosten van dit moderne apparaatje bedrage 275 euro.

Indien u liever een andere slimme thermostaat koopt, kan dat ook. U kunt namelijk ook de top 10 slimme thermostaten bekijken via de populaire webshop Coolblue.

Betaalmethoden

Iedere maand zal Oxxio een termijnbedrag van uw rekening afhalen. Deze wordt bepaald wanneer u uw contract afsluit bij de energiemaatschappij. De inschatting wordt gemaakt op basis van uw eerdere verbruik. De maandelijkse termijnbedragen worden betaald middels automatische incasso. Indien u het bedrag liever zelf overboekt, brengt het bedrijf 2,50 euro administratie per factuur in rekening. Door te kiezen voor automatische incasso bespaart u dus 30 euro op jaarbasis.

Als de automatische incasso een keer mislukt, kunt u de betaling vooralsnog voldoen via Oxxio App. Ook kunt u online inloggen bij Mijn Oxxio. Hier kunt u ook andere energiezaken regelen.

Meterstanden doorgeven bij Oxxio

Heeft u een meterstandenmail van Oxxio ontvangen? Dan kunt u gemakkelijk uw meterstanden doorgeven via de website van deze energieleverancier. U hoeft daarvoor uw referentienummer en uw huisnummer (zonder toevoeging) nodig. Het referentienummer bestaat uit negen cijfers en dit nummer ontvangt u via de e-mail. Tevens staat het nummer op een meterstandenkaart die u wellicht ook ontvangen heeft via de post.

Let op: heeft u al een slimme meter in huis? Dan worden de meterstanden op afstand uitgelezen. Dat heeft als voordeel dat u uw meterstanden niet zelf hoeft door te geven. Heeft u een slimme meter, maar ontvangt u toch een brief of mail van Oxxio? Dan kan het zijn dat u Oxxio geen toestemming heeft gegeven voor het uitlezen van de meterstanden op afstand. Ook kan het zijn dat er een storing is in uw slimme meter. In dat geval kunt u contact opnemen met uw netbeheerder.

Uw contract bij Oxxio opzeggen?

Wilt u graag uw contract bij deze energiemaatschappij opzeggen? Dan is het belangrijk om te bekijken wanneer uw contract afloopt. Als u te vroeg opzegt, brengt deze energieleverancier een overstapboete in rekening. U kunt contact opnemen met de klantenservice van het bedrijf om uw contract op te zeggen. Indien u echter overstapt, hoeft u uw contract niet zelf op te zeggen. Dat doet uw nieuwe energieleverancier namelijk voor u. Dat maakt overstappen ook zo gemakkelijk.

Overstappen met een boete naar Oxxio?

Indien u vroegtijdig overstapt naar Oxxio, betaalt deze energieleverancier uw overstapboete niet. Het is dus belangrijk dat u pas overstapt op het moment dat u beschikt over een contract voor onbepaalde duur bij uw huidige energiemaatschappij. Wilt u graag weten welke energieleveranciers uw overstapboete wel overnemen tijdens een vroegtijdige overstap? Bekijk dan ons handige overzicht.

Hoe kan ik overstappen naar Oxxio?

Het overstapproces is tegenwoordig ontzettend eenvoudig. Met behulp van onze energievergelijker kunt u namelijk gemakkelijk energie vergelijken. Voer bij voorkeur altijd uw postcode + huisnummer in. Op basis daarvan kan de energietool bekijken welke energieleveranciers allemaal leveren op uw woonadres. Daarnaast kunt u uw verbruik invoeren. Op basis daarvan kan de vergelijkingstool de jaarlijkse kosten nauwkeurig berekenen. Uiteraard zijn uw gegevens veilig bij ons: deze gegevens worden alleen gebruikt voor de vergelijkingstool. Alle gegevens worden bovendien verstuurd via een beveiligde verbinding.

Ook kunt u nog filteren op bepaalde elementen binnen de rekentool. Zo kunt u onder andere filteren op duurzaamheid, type contract of vast/variabel tarief. Indien u alleen energiecontracten van Oxxio wilt vergelijken, kunt u Oxxio selecteren bij de aanbieders. Heeft u een geschikt energiecontract gevonden? Dan hoeft u alleen nog maar te klikken op ‘aanvragen’. Vanaf dat punt kunt u gemakkelijk uw nieuwe energiecontract aanvragen. Vervolgens kunt u profiteren van de gratis overstapservice.

Gratis overstapservice

Als u wilt overstappen naar een nieuwe energieleverancier, profiteert u altijd van de gratis overstapservice. Dat betekent dat u uw oude contract niet hoeft op te zeggen. Dat doet uw nieuwe energieleverancier voor u. Daarnaast hoeft u er niet bang voor te zijn dat u wordt afgesloten van gas en stroom: het nieuwe contract gaat pas in op het moment dat het oude contract afloopt.

Waarborgsom voor risicoklanten

Oxxio voert voor iedere klant een kredietwaardigheidscheck uit. Indien deze negatief voor u uitvalt, dient u een waarborgsom te betalen. Indien u een waarborgsom moet betalen, krijgt u daarvan een e-mail. De hoogte van de daarvan is maximaal 400 euro bij Oxxio. U kunt ook een spoedaanvraag indienen met een waarborgsom. Voor de beoordeling wordt gebruik gemaakt van een derde instantie: FOCUM. Indien u het niet eens bent met de uitslag, kunt u een inzageverzoek doen. Dat kan Oxxio niet voor u doen, omdat het privacygevoelige informatie betreft.

Bekijk hier ook ons overzicht met energieleveranciers zonder waarborgsom.

Hoe kan ik Oxxio bereiken?

U kunt op meerdere manieren contacten opnemen met deze energieleverancier. Als u naar de website van het bedrijf navigeert, zult u eerst terechtkomen bij een sectie met veel gestelde vragen. U kunt dan alvast bekijken of uw vraag daarbij staat. Staat uw vraag hier niet bij? Dan kunt u doorklikken en aangeven dat uw vraag nog niet beantwoord is. Vanaf dat punt kunt u op meerdere manieren in contact komen met de energieleverancier.

Zo kunt u onder andere chatten in de app van Oxxio of kunt u een bericht sturen via Facebook Messenger. U hoeft dan alleen maar in te loggen op uw persoonlijke Facebook-account. Vanaf daar kunt u uw vraag gemakkelijk stellen. Op werkdagen zijn zij bereikbaar van 08.00 tot 19.00 uur. U krijgt binnen twee uur een antwoord van de energiemaatschappij.

Daarnaast kunt u ook telefonisch contact opnemen via het nummer 088 – 89 55 999 (u betaalt daarvoor het lokale tarief). Ook kunt u een mail sturen naar klantenservice@oxxio.nl

De bedrijfsgegevens van Oxxio zijn als volgt:

Oxxio Nederland bv
Vestigingsadres
: Marten Meesweg 5, 3068 AV Rotterdam
Postadres: Postbus 100, 3000 AC Rotterdam
Telefoonnummer: 088 – 89 55 999 (lokaal tarief)
E-mailadres: klantenservice@oxxio.nl
KvK-nummer: 52 69 83 27
Btw-nummer: NL 8505.57.811.B.01

Voor verdere exacte voorwaarden of voor nog meer informatie over Oxxio kunt u terecht op de officiële website van deze energieleverancier.

Hulp nodig of resterende vragen?

Heeft u nog resterende vragen over deze energieleverancier? Of heeft u algemene vragen over het vergelijken op onze website? Dan kunt u gerust contact met ons opnemen. Daarnaast kunt u hieronder een reactie achterlaten. Deze reactie is openbaar: ook andere bezoekers kunnen uw reactie lezen. Wij reageren doorgaans op werkdagen tussen 09.00 en 17.00 uur. We zien uw vraag, opmerking en/of reactie graag tegemoet.

Vergelijk OXXIO met andere energieleveranciers

Hieronder heeft u nog de mogelijkheid om deze energiemaatschappij, Oxxio, te beoordelen! Laat óók uw stem achter!

Power.nl
Logo