Pensioenfonds steekt amper geld in duurzame energie

 

Onderzoeksbureau Profundo heeft een analyse opgemaakt van Pensioenfondsen. Daaruit blijkt dat de pensioenfondsen minder dan een half procent investeren in groene energie. Terwijl dat geld juist heel erg welkom is.

De 14 onderzochte fondsen hebben gezamelijk een waarde van €586 mrd, dat is 73% van de beleggingen. Er is slechts 1,8 mrd daarvan geinvesteerd in duurzame energie. De projecten waarin ze investeren zijn buitenlandse projecten. De pensioenfondsen zijn nodig om aan de 16% duurzame energie te kunnen voldoen in 2020.

Geld nodig voor Wind-Energie

De Sociaal Economische Raad en meerdere partijen proberen nu een Nationaal Energieakkoord af te sluiten met betrekking tot de Nederlandse energievoorziening. Ze willen flink gaan investeren in windparken.

Daarom is het nodig dat de pensioenfondsen met hun vermogen meer gaan investeren. De pensioenfondsen willen graag een solide garantie van de overheid voor ze overgaan tot grotere investeringen.

Belgische windparken waarin belegd word, halen makkelijk een rendement van 10% en dat is meer dan wat de pensioenfondsen nu binnenhalen.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Power.nl
Logo
Nieuwe Account Aanmaken