Per 1 juli inzicht in energieverbruik bij netbeheerder

energieverbruik

Vanaf 1 juli kan iedere consument het energieverbruik online inzien op basis van zijn postcode. De maatregel is genomen zodat de consument precies kan bekijken wat het verbruik in gas en elektriciteit in het postcode gebied is.

Anonieme data per gebied en niet per huishouden

De data is anoniem en samengevoegd zodat er niet per individu gekeken kan worden, alleen dus op postcodegebied. Netbeheerder Stedin heeft dit gedaan als extra dienstverlening in de energietransitie.

Data bedoeld voor energie ondernemers

Het energieverbruik is vooral te gebruiken voor marktpartijen, de overheden en bedrijven die lokaal energie initiatieven willen opzetten. Voor bewoners van een wijk is het een handige tool om te bekijken wat zij gezamenlijk aan energie en gas verbruiken, het kan ook vergeleken worden met andere woonwijken en bijbehorende postcode’s. U kunt hier de data van Stedin bekijken.

Dienst stimuleert consumenten om meer te besparen op energieverbruik

Vanuit het Energieakkoord kwam al de vraag aan netbeheerders om het energieverbruik openbaar te maken, dit moet extra kansen en middelen geven om zoveel mogelijk op energie te besparen. Op Nationaal gebied is dit een belangrijke bijdrage en zorgt het voor meer economische kansen voor ondernemers die actief zijn in energiebesparende diensten en producten.

De dienst van Stedin is gratis dus iedereen is vrij om deze dienst te gebruiken. Stedin kan niet garanderen dat de data geheel juist en volledig is.

Bron: Energieoverheid

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Power.nl
Logo
Nieuwe Account Aanmaken