premie zorgverzekering per jaar betalen

Premie zorgverzekering per jaar betalen?

Ieder jaar heb je de mogelijkheid om een nieuwe zorgverzekeraar uit te kiezen. Je kunt in de maanden november en december overstappen. Als je wilt kun je de premie zorgverzekering per jaar betalen. Is dat een verstandige keuze? En wat zijn je voordelen? Je leest het in dit artikel.

Maandelijks of jaarlijks betalen

Je kunt de premie zorgverzekering per jaar betalen, maar veel mensen kiezen ervoor om dit maandelijks te betalen. Veel mensen weten echter niet dat het voordeliger is om het bedrag in een keer te betalen. Als je per jaar betaalt, betaal je iets minder. Vaak scheelt dit zo’n een tot twee procent op de totale kosten. Dat is meer geld dan dat je spaart op de spaarrekening! Het kan dus een goede investering zijn.

Wil je de premie zorgverzekering per jaar betalen?

Wil je de premie zorgverzekering per jaar betalen? Dan is het natuurlijk belangrijk om te kijken naar je financiële situatie. Het is immers niet voor iedereen mogelijk om dat bedrag in een keer te voldoen. Kan je het wel betalen en kan je het geld wel missen? Dan kan het wel degelijk verstandig zijn. Immers bespaar je daar wel mee. Verwacht je juist dat je daardoor in de problemen komt? Kies er dan gewoon voor om het bedrag per maand te betalen.

Zorgverzekering vergelijken?

In de maanden november en december kun je overstappen van zorgverzekeraar. Je kunt erg eenvoudig zorgverzekeringen vergelijken en overstappen via ons handige vergelijkingssysteem. Gelukkig hoef je je oude zorgverzekering niet op te zeggen. Dat wordt namelijk voor je geregeld. Tijdens het vergelijken is het belangrijk dat je aangeeft wat voor jou belangrijk is. Zo kun je bijvoorbeeld aangeven welke aanvullende verzekeringen je graag wilt. Ook is het belangrijk om je leeftijd aan te geven. Op basis daarvan wordt de premie namelijk ook berekend.

Heb je iets langer de tijd nodig om over te stappen? Dan kan je er ook voor kiezen om in de maand januari over te stappen. Echter is het dan wel belangrijk dat je je huidige zorgverzekering zelf opzegt. Dat dien je te doen vóór 31 december. In dat geval kan je in de maand januari nog overstappen.

Een reactie plaatsen