Prepaid energie kan achterstand in energierekening voorkomen

Tegenwoordig is er voor consumenten de mogelijkheid om vooraf voor zijn energie en gas te kunnen betalen. Net als dat nog gebeurd met beltegoed kan men sinds 2014 terecht bij Energieflex voor prepaid tegoed. Deze vorm van betalen is voor veel huishoudens dan ook een uitkomst, veelal omdat zij moeite hebben met het betalen van hun energiekosten. Er kan ook een andere reden voor zijn en dat is simpelweg het beter monitoren van het energieverbruik.

Prepaid energie steeds aantrekkelijker

Door vooraf prepaid tegoed in te kopen bij Energieflex zullen er zich geen betalingsproblemen meer voordoen. De klant kan met prepaid energie zijn energiekosten in de hand houden maar ook toezicht houden in het energieverbruik. Bij beltegoed kan men bellen tot een bepaald plafond is bereikt en is het beltegoed op? dan kan men simpelweg niet meer bellen. Dit gaat dus ook op voor prepaid energie en gas, u betaalt per maand een bedrag en wanneer uw tegoed op dreigt te raken, dan stuurt de energieleverancier een sms of email wanneer het tegoed 80% verbruikt is.

Traditionele energieleveranciers en torenhoge waarborgsommen

Consumenten kunnen hun tegoed dan weer opwaarderen, het is ook nog eens zo dat wanneer het je niet uitkomt om op dat moment op te waarderen dan zal uw energielevering nog 30 dagen doorgaan. Na deze 30 dagen wordt uiteindelijk de energielevering wel stopgezet. Er zijn nogal wat huishoudens die met moeite hun energiekosten kunnen betalen. De traditionele energieleveranciers zijn wat dat betreft streng: Heeft u een achterstand? Dan kunt u in de meeste gevallen pas overstappen wanneer u een fikse waarborgsom betaalt.

Bewuster omgaan met energie

Heel krom want deze groep mensen heeft juist te maken met betalingsproblemen en komen hierdoor nog meer in de financiële ellende. Het mooiste van deze vorm van energie en gas vooraf inkopen is het feit dat huishoudens hierdoor geen betalingsachterstanden zullen oplopen. Een andere belangrijk punt van prepaid energie is ook dat een consument zich veel bewuster zal zijn van zijn energie en gasverbruik. Dus ook consumenten die geen betalingsproblemen hebben willen juist op deze manier kostenbesparend te werk gaan.

Bewuster omgaan met energie blijft een hype en werkt juist een goedkopere energierekening in de hand. De energieleveranciers spelen daarop in door ook nog eens te stunten met hun energieprijzen, waardoor u kunt genieten van voordelige welkomstpremie’s. Start eens opnieuw met energiekosten vergelijken en bereken direct uw voordeel. Steek vandaag nog ruim €400 in uw zak wanneer u nog nooit bent gewisseld van energieleverancier.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Power.nl
Logo
Nieuwe Account Aanmaken