Profiteer je van een hittegolf met zonnepanelen?

Nu voor 2020 de hittegolf alweer een feit is zou je denken dat een hittegolf gunstig is voor je opbrengst met zonnepanelen. Dus profiteer je van een hittegolf met zonnepanelen? Dit is niet heel eenvoudig uit te leggen maar we doen een poging. Hoe meer zonuren des te hoger de opbrengst. Maar met een hittegolf kan juist negatief zijn in de opbrengst. Het hangt ook af van de lucht, is deze schoon en zijn er veel wolken?

Profiteer je van een hittegolf met zonnepanelen?

Als de lucht zonder wolken is en de zon schijnt dan is de opbrengst natuurlijk hoger dan wanneer de zon niet schijnt. Zonnepanelen zullen niet per definitie een betere prestatie leveren als het bloedheet is. Want zonnepanelen gedijen eigenlijk beter bij een lagere temperatuur maar wel met genoeg zon. Als er stof ligt op de panelen dan is dit ook weer van invloed op je opbrengst. De zonnepanelen besproeien in de avond zou dus kunnen helpen. Het is dus zo dat als de zon schijnt aan een wolkenloze hemel dan is de opbrengst ideaal, mits het niet te warm is zoals nu.

Het aantal zonuren en of er wolken zijn bepaalt de opbrengst vooral

Hoe meer zonuren een dag heeft des te beter dit is voor de opbrengst. Maar de dagen worden langzaam aan alweer korter dus dat zal ook te zien zijn in de opbrengst. Bedrijven die zonnepanelen verkopen raden een grondige schoonmaak van de zonnepanelen af. Want de kans bestaat dat de beschermlaag die zich bevind op de zonnepanelen beschadigd kunnen worden. Zijn ze echt vies en zit er een dikke laag stof en vuil op? Dan kun je volstaan met een sproei beurt van water. Als er weer regen komt dan spoelt een fikse regenbui het meeste vuil er weer af.

Het reinigen van je zonnepanelen hoeft niet persé

Dus het reinigen hoeft op zich niet, want het schijnt dat het de opbrengst niet heel negatief beïnvloeden zal. Het is dus in de praktijk zo dat wanneer er een hittegolf plaatsvind in Nederland dat je eigenlijk minder opbrengst hebt. Zorg altijd dat er genoeg ruimte zit tussen de zonnepanelen. Als je ze laat plaatsen dan denkt het desbetreffende bedrijf daar ook om. Want dankzij de ruimte tussen de zonnepanelen kan er voldoende wind tussen komen. Dit koelt de zonnepanelen namelijk weer af. En dat is juist positief. Ook als er vuil op ligt dan kan een regenbui ervoor zorgen dat het vuil makkelijker eraf glijdt.

De beste opbrengst zonne-energie zijn te behalen in mei en juni

De meeste opbrengst wordt vaak behaald in de maanden mei en juni. Dit is omdat het dan langer licht blijft buiten. Vanaf half juli wordt het immers dagelijks eerder donker. Vorig jaar (2019) was een goed jaar voor zonnepaneel bezitters. Veel meer huizenbezitters besluiten te gaan voor zonnepanelen. Hiermee kan de bezitter zijn eigen stroom opwekken die duurzaam is. Ook verlaagt dit de energiekosten. Van alle inwoners van Nederlanders is 10% al voorzien van zonnepanelen en dat aantal neemt elk jaar toe. Dit komt ook omdat de aanschafprijs van zonnepanelen is gedaald ten opzichte van 10 jaar terug.

Zonnepanelen aanbiedingen bekijken op Power.nl

Nu moet het dak natuurlijk ook geschikt zijn. Maar dit kun je uitzoeken. Power.nl heeft ook zonnepanelen aanbiedingen. Deze kun je bekijken en zien of dit een goede deal voor je is. Lees ook het artikel over investeren in zonnepanelen. Want het blijft een goede investering. Nu gaat de salderingsregeling wel veranderen. Want vanaf 2023 krijg je minder betaalt voor de teruglevering. Maar als je desondanks toch je steentje wilt bijdragen op een duurzame manier? Dan zijn zonnepanelen daar geschikt voor.

Power.nl
Logo
Enable registration in settings - general
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart