Provincie Flevoland wil duurzame stichting realiseren

 

Een stichting die duurzame projecten ondersteund met betrekking tot het opwekken van duurzame energie, dat is wat de provincie Flevoland wil gaan realiseren. Flevoland heeft de opbrengst van de verkoop van haar aandelen in Nuon en Essent in kas zitten.

Opbrengsten uit verkoop aandelen nuttig besteden

Met deze € 6,5 mln wil de provincie duurzame projecten gaan financieren die anders niet door de banken worden gefinancierd. Wel zijn er voorwaarden aan verbonden zoals: meerdere investeerders die mee investeren en dat het geld op een bepaalde termijn word terugbetaald.

Flevoland wil verduurzamen

Provinciale Staten moet het voorstel van de stichting nog gaan goedkeuren, de opbrengsten uit de verkoop van de aandelen moet ervoor zorgen dat er in korte tijd zoveel mogelijk duurzame projecten van de grond komen. Flevoland wil zijn provincie zo duurzaam mogelijk maken op het gebied van zijn energieverbruik.

Duurzame energieaanbieders vergelijken

Diverse energieleveranciers bieden u nu al de mogelijkheid om duurzame energie af te nemen tegen gunstigere energietarieven dan standaard (grijze) energie. Om te weten welke aanbieder voor u het meest voordelig is kunt u via onze onafhankelijke energievergelijker alle aanbieders van duurzame energie vergelijken. Maak uw persoonlijke energie vergelijking, bereken uw voordeel en stap over op goedkope energie.

 

 

 

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Power.nl
Logo
Nieuwe Account Aanmaken