Qurrent onderzoekt of inwoners Zeeland delen van Delta energie willen kopen

windenergie op land
Energiebedrijf Qurrent onderzoekt of de inwoners van Zeeland bereid zijn om een gedeelte van Delta energie te willen kopen zo schrijft PZC. Dit zou Delta energie overeind kunnen houden en de werkgelegenheid blijft zo behouden. Qurrent is in ieder geval niet van plan om andere onderdelen van Delta over te nemen zoals de energiecentrales. Zij hebben alleen interesse in de afdeling die energie verkoopt.

Qurrent wil alleen participeren in duurzame energie

Qurrent zou eventueel de productie capaciteit willen overnemen van zonneparken en windparken. Als de Zeeuwen interesse zouden hebben in dit plan dan houden ze de regie over hun eigen energievoorziening. Voor het plan zouden er 50.000 inwoners nodig zijn en dan onderzoekt Qurrent de mogelijkheid of een overname van de product capaciteit en energielevering mogelijk is.

Goedkeuring nodig van provincie

De provincie en de gemeenten moeten alleen wel hun goedkeuring verlenen voor dit plan, wanneer zij het plan zouden goedkeuren zal Qurrent de verdere mogelijkheden gaan bekijken. Hoeveel geld er voor dit project nodig kan Qurrent nog niet zeggen. Wat wel duidelijk is dat meer dan 75% van de Zeeuwen tegen een verkoop zijn dus dit zou de uitgelezen kans zijn om Delta te kunnen blijven behouden. Qurrent heeft een aparte inschrijfpagina gelanceerd waar Zeeuwen zich kunnen inschrijven.

Qurrent als groenste energieleverancier geschikte kandidaat

Qurrent is als groene energieleverancier actief in verschillende projecten waarbij leden die aangesloten zijn zelf kunnen investeren in windenergie en zonne-energie. De Consumentenbond en Greenpeace hebben de energieleverancier al voor de tweede keer tot groenste energieleverancier van Nederland benoemd.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Power.nl
Logo
Nieuwe Account Aanmaken