Rechter sommeert NAM direct te betalen voor waardedaling huizen

rechter

De rechtbank in Assen heeft vandaag een oordeel geveld over de waardedaling van woningen in Groningen. Hieruit kwam dat de NAM zijn verantwoordelijkheid moet nemen voor de woningen die in waarde zijn gedaald. Zij moeten daarom ook direct betalen.

Stichting Waardevermindering diende megaclaim in

De Stichting Waardevermindering door Aardbevingen Groningen had een rechtszaak aangespannen tegen de Nederlandse Aardolie Maatschappij. De NAM probeerde steeds onder een financiële vergoeding uit te komen door te claimen dat de waardedaling niet een direct gevolg was van de aardbevingen en dat marktconditie’s in de woningsector ook meespeelden. Desondanks kunnen huizenbezitters hun woningen maar moeilijk verkopen. Ook stelde de NAM dat de daling volgens hun wel meeviel.

Eindelijk gerechtigheid voor gedupeerden

Een rechter uit Assen heeft nu besloten dat de NAM wel degelijk verantwoordelijk is en blijft voor de woningbezitters die nu moeilijk hun huizen kunnen verkopen. De NAM was van plan om de huizenbezitters tegemoet te komen na de eventuele verkoop. Of woningbezitters nu wel op niet tot verkoop over gaan, de NAM moet deze groep compenseren met een schadevergoeding zo luidde de uitspraak.

Laat uw huis taxeren op waarde en schade

Woningbezitters doen er goed aan om hun woningen door een taxateur te laten taxeren zodat de waarde vastgesteld kan worden alsook de schade aan de woningen. Woningbezitters hebben te maken met een waardedaling van tussen de 10.000 en €20.000 en dat is een groot bedrag. De stichting vind dat de NAM de compensatie’s voor zijn rekening moet nemen en dat kan nu dankzij de uitspraak.

Bron:NRC

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Power.nl
Logo
Nieuwe Account Aanmaken