Refurbished smartphone of een nieuwe smartphone?

Refurbished of een nieuwe smartphone?

Smartphones kunnen verschrikkelijk duur zijn. Vooral de nieuwste high-end smartphones zijn bijzonder prijzig. Soms kun je echter ook kiezen voor een refurbished smartphone. Deze zijn namelijk veel goedkoper. Is dat een verstandige keuze? Of kun je toch beter kiezen voor een nieuwe smartphone?

Steeds meer refurbished smartphones

De term ‘refurbished’ komt steeds vaker voor. Er komen simpelweg steeds meer refurbished smartphones op de markt. Soms kun je daarmee wel 20 procent besparen. Is dat het waard? Volgens de verkopers zijn refurbished smartphones altijd volledig in orde.

De refurbished markt is steeds verder gegroeid. In 2015 waren er al zo’n 80 miljoen refurbished smartphones in omloop. Dit jaar is dit aandeel al ontzettend veel gegroeid. Naar verluidt zijn dit er in 2020 maar liefst 222 miljoen. Daarmee groeit het aandeel ieder jaar met zo’n 22 procent.

Is een refurbished smartphone hetzelfde als een tweedehands smartphone?

Tweedehands is iets anders dan refurbished. In het geval van refurbished zijn de toestellen namelijk opgeknapt. De smartphone is dus in zijn geheel bekeken op fouten en problemen. Deze smartphones zijn niet alleen aan de buitenkant gecontroleerd, maar ook aan de binnenkant. Het risico op mankementen wordt daarmee beperkt. Bovendien heb je vaak ook nog eens garantie op het toestel. Dat is niet het geval bij een tweedehands smartphone. Je zult eventuele reparatiekosten dan zelf moeten betalen. Bovendien is een tweedehands toestel ook niet professioneel gecheckt.

Waar komen refurbished smartphones vandaan?

Refurbished smartphones zijn doorgaans smartphones die retour gestuurd zijn door de koper. Het kan zijn dat er iets aan mankeerde, maar het kan ook zijn dat de koper het artikel heeft teruggestuurd binnen de retourtermijn. Misschien beviel het toestel niet of was deze verkeerd besteld. Daarnaast kan het ook zijn dat het toestel als showroommodel in de winkel lag.

Het toestel mag in dat geval dus niet meer als ‘nieuw’ verkocht worden. Echter is het toestel nog wel bruikbaar. De smartphone krijgt dus een nieuw leven en wordt op verschillende punten gecheckt. Ook wordt de software ge-update naar de meest recente versie. Zo is het toestel helemaal in orde en is deze klaar voor de verkoop. Zo ontstaat de refurbished smartphone.

Bekijk ons overzicht met refurbished toestellen

Via Power.nl kun je ook gemakkelijk refurbished toestellen vergelijken. In ons overzicht van smartphones & telecom tref je namelijk ook verscheidene refurbished modellen. Kies je toch liever voor een nieuwe smarthone? Dan tref je deze ook aan in dit overzicht.

Een reactie plaatsen