Regiotoeslagen steeds minder toegepast door enkele energieleveranciers

Uit een bericht op het FD blijkt dat er steeds meer energieleveranciers zijn die een vast tarief hanteren voor de gastoeslag ook wel regiotoeslag genoemd. Wanneer een consument zijn energierekening bekijkt zullen zij daar een bedrag vinden die hun in rekening word gebracht voor de regiotoeslag.

Afstand Groningen bepaalt hoogte regiotoeslag

Het is al jaren zo dat een consument die in het zuiden van het land woont meer moet betalen voor zijn gas. Dit heeft als reden dat het gas een langere weg nodig heeft om getransporteerd te kunnen worden. Dus woonachtig in Brabant betekent een hoger tarief voor de regiotoeslag voor de woonachtige in Friesland of Groningen. Laatstgenoemden wonen tenslotte dichterbij de gasvelden die zich in Slochteren en omstreken bevinden.

Kleinere energieleveranciers hanteren vaste regiotoeslag ongeacht de regio

Er zijn al een aantal kleine energieleveranciers die momenteel één vast tarief voor de gasregio’s rekenen. Het gaat om EnergieDirect, Greenchoice, Leon Zeewolde, Delta en Bas Nederland. De groten van de energiemarkt zoals Essent, Nuon en Eneco hebben nog geen plannen om dit voorbeeld ook te gaan volgen. Gasterra is de partij die de regiotoeslagen vastlegt en de energieleverancier heeft dan zelf de keuze of zij dit doorberekenen in de energieprijs.

Energieleveranciers mogen dus zelf bepalen of de regiotoeslag word opgenomen of niet. De meeste energieleveranciers vinden dan ook dat consumenten moeten meebetalen voor de kosten die worden gemaakt. De regiotoeslag verschilt ook nog eens per energieleverancier dus voor consumenten die vinden dat deze toeslag lager kan doet er dus verstandig aan om deze met andere aanbieders te vergelijken. Daarbij moet er wel gelet worden op de andere kosten die misschien hoger uit kunnen vallen.

Vergelijk de gaskosten per energieleverancier

Uiteindelijk is een energievergelijker zo ingesteld dat wanneer men start met energie vergelijken dat deze tarieven al mee zijn genomen in de vergelijking. U ziet een all-in prijs die u kunt vergelijken met uw huidige bedrag. Wanneer u op meer informatie klikt kunt u door te klikken op uitgebreide prijsinformatie het tarief voor de regiotoeslag bekijken. Bekijk dan de leveringstarieven voor gas.

De energierekening omvat meerdere kosten zoals de leveringskosten maar ook heffingen die u aan de energieleverancier dient te betalen. Het makkelijkste is natuurlijk de eindprijs en u wilt gewoon weten wat u per maand minder gaat betalen. Het is alleen nooit weg om een goed inzicht in uw kosten te krijgen.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Power.nl
Logo
Nieuwe Account Aanmaken