Rendement zonnepanelen toch hoger na koud voorjaar

zonneschijn

Ondanks de lang aanhoudende kou van dit voorjaar konden zonnepanelen bezitters toch extra rendement opstrijken. Het aantal zonne uren was meer dan voldoende. De cijfers waren afkomstig van weerinstituut KNMI.

30 euro extra voordeel

Een zonnepaneel eigenaar kreeg extra 30 euro uit zijn zonnepaneel installatie. Essent heeft een analyse opgemaakt door de zonne uren en de zonnestraling te meten. Vanaf het begin van 2015 was het redelijk koud tot aan vorige maand. Maar het aantal uren kwam op 786 waar dit gemiddeld 669 uur is. In de maand April vooral scheen de zon veel.

Vorig jaar scheen zon minder

Vorig jaar scheen de zon vanaf januari tot aan mei 724 uur, en dat liet al een verhoging zien van 4% wat gelijk staat aan een vergoeding van 12 euro extra. Dit jaar is dat veel meer: een stijging van 15% meer zonnestroom. In de analyse werd een zonnepanelen installatie van 10 zonnepanelen vergeleken.

Onder gunstige omstandigheden wekt zonnepaneel extra op

Bovengenoemde installatie kan 2288 kilowattuur aan zonnestroom produceren jaarlijks. Dat zou neerkomen op een rendement van 198 euro in de maand januari tot en met mei. De zonnestroomprijs is 22 eurocent per kilowattuur belasting en energiebelasting inbegrepen.

Bron:Z24

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Power.nl
Logo
Nieuwe Account Aanmaken