Rotterdam produceert in 2030 meer duurzame energie dan verbruik

blauwe-lucht-zonnepanelen

Het stadsbestuur van Rotterdam heeft bekend gemaakt, dat het percentage duurzame energie in 2030 het verbruik van de stad overtreft. Dit betekent dat de stad zelfstandig in haar eigen energiebehoefte kan voorzien.

Energie uit hernieuwbare bronnen

Er word door Rotterdam op dat moment dan gebruik gemaakt van restwarmte afkomstig van de havens. Ook word er windenergie gebruikt om de huishoudens en bedrijven van energie te voorzien.

Doelstellingen samen bereiken

Er zijn plannen om de woningen energiezuiniger te maken, en de Rotterdammers moeten daaraan meedoen. De besparing zal de stad per jaar 180 miljoen euro opleveren. Ook worden er op vele daken zonnepanelen geplaatst, de gemeente denkt hiermee 40% uit het aandeel zonne-energie te behalen. In 2018 start een project met zonnecollectoren die op 6000 daken zullen worden geplaatst.

Zonnepanelen op verschillende daken Rotterdam

De daken van schoolgebouwen, gymzalen en eigen kantoren worden voorzien van zonnepanelen, zo zet de gemeente de eerste stap in het verduurzamen, maar verwacht van inwoners en bedrijven de nodige hulp om dit te kunnen bewerkstelligen. Inwoners en bedrijven mogen ook zelf met suggestie’s komen en meedenken word geapprecieerd.

Bron: AD

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Power.nl
Logo
Nieuwe Account Aanmaken