Ruim een miljard van wereldwijde bevolking heeft nog geen stroom

kokenopvuur

Uit cijfers is gebleken dat er ruim een miljard mensen van onze wereldwijde bevolking nog geen toegang hebben tot elektriciteit. De VN pleit voor een duurzame energievoorziening die voor iedereen toegankelijk is, maar met het huidige tempo schiet het niet op.

SE4ALL Sustainable Energy for All is het initiatief dat in het leven werd geroepen door VN Secretaris Ban Ki-moon. SE4ALL is opgedeeld in 3 delen: toegang voor iedereen tot de energievoorzieningen, het verdubbelen van groene energie in de energiemix en het verbeteren van de efficiëntie van energie.

Afgelopen week presenteerde het Internationaal Energieagentschap en de Wereldbank de tussentijdse resultaten over de voortgang van duurzame energie. Hieruit bleek dat er groei werd geconstateerd op de drie punten maar nog niet genoeg om beoogde doelstellingen te kunnen behalen in 2030.

Van de 1 miljard mensen die nog geen toegang hebben tot elektriciteit, kookt men veelal op vuur dat aantal stond op 41%. Wanneer er meer welvaart zou komen in deze gebieden komt dit ook ten gunste van de economie daar. De energieconsumptie in duurzame energie steeg van 17,8% naar 18,1%. Om de doelstellingen te kunnen behalen in 2030 zou het aandeel in duurzame energie met 50% moeten verdubbelen.

BRON:Telegraaf

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Power.nl
Logo
Nieuwe Account Aanmaken