RWE energy

RWE EnergyRWE energy is een Duitse energieproducent, welke actief is in meerdere Europese landen. Het bedrijf heeft verscheidene centrales in Nederland, Duitsland, Groot-Britannië en Turkije. Wilt u graag meer weten over de tarieven, contactgegevens en duurzaamheidsscore? Dan kunt u zich op deze pagina inlezen over deze energiemaatschappij.

RWE Energy informatie

RWE energy in Nederland

In Nederland kunt u niet rechtstreeks klant worden bij RWE energy. Wel kunt u zich aanmelden voor de dochterorganisatie Essent. Daarmee heeft RWE energy een groot aandeel op de Nederlandse energiemarkt, gezien de omvang van Essent.

Per 2009 werd Essent overgenomen door het Duitse RWE. Er was een bedrag van maar liefst 9,3 miljard euro gemoeid bij de overname. Essent werkt echter altijd nog als zelfstandige organisatie verder en blijft bovendien ook werken onder deze naam.

Actuele tarieven

Bent u benieuwd naar de actuele tarieven van RWE? Dan kunt u onze energievergelijker raadplegen. Zoals gezegd wordt u geen rechtstreekse klant van het moederbedrijf, maar wordt u klant van een dochteronderneming. Uiteraard kunt u ook andere energieleveranciers vergelijken via onze vergelijkingstool.

Via Essent kunt u profiteren van zowel vaste als variabele energietarieven. Over het algemeen kunt u het beste kiezen voor een vast contract voor een jaar. Dan bent u niet alleen verzekerd van vaste tarieven, maar zit u ook niet te lang aan uw contract vast. U kunt ieder jaar opnieuw profiteren van welkomstkortingen.

Vergelijk direct de aanbieders via deze rekentool:

Duurzaamheid RWE energy

Naar eigen zeggen wil RWE energy ieder jaar stapsgewijs steeds een beetje duurzamer worden. Het bedrijf levert momenteel veelal grijze energie. De rol van kerncentrales moet aanzienlijk verminderen. RWE energy heeft in de afgelopen hun fossiele productieparken verduurzaamt. Natuurlijk blijft het grijze energie, maar het wordt in ieder geval milieuvriendelijker opgewekt.

Daarnaast investeert het bedrijf in duurzame energie. Hiervoor is het duurzame energiebedrijf RWE Innogy opgericht. Dit bedrijf heeft in Nederland ook meerdere windparken aangelegd.

RWE energy heeft een ontzettend groot klantenbestand. Momenteel is het nog onmogelijk om alle klanten te voorzien van duurzame energie. Daar is simpelweg niet genoeg capaciteit voor. Als klant bij een van de dochtermaatschappijen kunt u natuurlijk wel kiezen voor groene energie.

Normaal- en daltarief

Als klant van de dochtermaatschappij van RWE energy, kunt u gebruikmaken van de dubbele meter. Dat wil zeggen dat er met twee tarieven wordt gewerkt: een normaaltarief en een daltarief. De daluren gaan in op werkdagen van 21.00 of 23.00 uur tot 07.00 uur. Ook gedurende het weekend en feestdagen profiteert u van het lagere tarief. Gedurende de overige uren betaalt u echter een iets hoger tarief dan het enkeltarief. U kunt zelf nagaan wanneer u juist veel of weinig energie verbruikt.

De verschillen tussen het normaal- en daltarief zijn in de laatste jaren afgenomen. Als u écht wilt besparen op uw energielasten, kunt u ook kiezen voor andere energiebesparende maatregelen. U kunt hierbij denken aan onder andere slimme apparatuur of zuinige elektronische apparaten.

Slimme meter

Voor eind 2020 zullen alle Nederlandse huishouden worden voorzien van de vernieuwde meter: de slimme meter. Het moderne apparaatje zal de analoge meter gaan vervangen. Dat werd ook hoog tijd, want door middel van de nieuwe meter hoeft u uw meterstanden niet meer zelf door te geven. Deze kan de energieleverancier namelijk op afstand uitlezen. U krijgt vanzelf bericht van plaatsing in uw huishouden. Wilt u echter voorrang op plaatsing? Dan kunt u contact opnemen met uw netbeheerder. Daarvoor betaalt u eenmalig bedrag van 72,60 euro inclusief btw.

Salderingsregeling

Naar eigen zeggen stimuleert moedermaatschappij RWE energy duurzame energie. Om die reden kunt u ook energie terug leveren aan een dochtermaatschappij. Daarvoor ontvangt u een prijs per kWh.

De Nest Learning Thermostaat

De dochtermaatschappij van RWE energy, Essent, heeft haar eigen slimme thermostaat ontwikkeld. Dit moderne apparaatje werkt ontzettend eenvoudig, verhoogt het wooncomfort en werkt energiebesparend. U kunt per dag real time bekijken hoeveel energie u verbruikt. Deze gegevens worden verstuurd naar uw smartphone of tablet. Dit apparaatje is niet gratis: deze kost 249 euro. Als u echter kiest voor een eenjarig, driejarig of vijfjarig contract via Essent is de installatie wel gratis.

Uiteraard kunt u ook kiezen voor een universeel model via een andere aanbieder. Het model van Essent kunt u ook simpelweg meenemen naar een andere energieleverancier.

Betaalmethoden

Via de dochtermaatschappij van RWE energy heeft u keuze uit talloze betaalmethoden. Zo kunt u betalen via automatische incasso, via FINBOX, Acceptmail of per iDEAL. Via het persoonlijke account via MijnEssent kunt u gemakkelijk uw betaalinstellingen aanpassen.

Meterstanden doorgeven

Beschikt u thuis nog niet over een slimme meter? Dan zult u uw meterstanden handmatig moeten doorgeven. Uw meterstanden doorgeven moet op verschillende momenten:

  • Wanneer uw energieleverancier daarom vraagt;
  • Bij een overstap;
  • Indien u verhuist.

U kunt de meterstanden gemakkelijk doorgeven via de website van Essent. U dient uw opnamekenmerk in te voeren. Vervolgens kunt u uw meterstanden doorgeven.

Contract bij RWE energy opzeggen?

Wilt u graag uw contract bij de dochtermaatschappij van RWE energy opzeggen? Dan kunt u contact opnemen met het nummer 0800 – 377 36 80. Dit is de ContractCheck-telefoonlijn van Essent. De klantenservice zullen proberen om een nieuw contract aan te bieden. Tevens wordt er gevraagd waarom u uw contract wilt opzeggen.

Wilt u echter overstappen naar een nieuwe energieleverancier? Dan hoeft u niet per se contact op te nemen met de ContractCheck-telefoonlijn. Uw nieuwe energieleverancier zal het contract namelijk voor u opzeggen.

Overstappen met boete?

Beschikt u over een contract met bepaalde looptijd? Dan kunt u vooralsnog overstappen, maar dan wordt er vaak een overstapboete in rekening gebracht. Essent neemt deze over, indien het contract binnen zes maanden afloopt.

Bekijk hier alle energieleveranciers die de overstapboete overnemen.

Hoe kan ik overstappen naar RWE energy?

Overstappen is tegenwoordig een ontzettend eenvoudig proces. U kunt hiervoor namelijk gemakkelijker de energievergelijker raadplegen. Als u uw postcode + huisnummer en verbruik invoert, kan de vergelijkingstool direct bepalen welke aanbieder in uw geval het goedkoopste is. Mogelijk is dat de dochtermaatschappij van RWE energy, maar mogelijk ook een andere aanbieder. De goedkoopste energiemaatschappij op basis van uw locatie en verbruik staat altijd bovenaan.

Optioneel kunt u altijd nog gebruikmaken van de verschillende beschikbare filters. Zo kunt u onder andere filteren op duurzame energiecontracten of contract met een bepaalde looptijd. U kunt het beste kiezen voor een jaarcontract met een vast tarief. Dan profiteert u het meeste van de welkomstkorting. Na een jaar kunt u bovendien weer overstappen én ook weer profiteren van de welkomstkorting.

Heeft u de goedkoopste energieleverancier gevonden? Dan kunt u gemakkelijk klikken op ‘aanvragen’. De vergelijkingstool zal vragen naar uw gegevens. Vul deze in en u zult een bevestiging ontvangen van de energiemaatschappij naar keuze. Standaard heeft u nog 14 kalenderdagen wettelijke bedenktermijn.

De handige overstapservice

Als u overstapt naar een nieuwe energieleverancier, profiteert u standaard van de gratis overstapservice. Dat maakt het overstappen tegenwoordig zo ontzettend eenvoudig. Zo hoeft u bijvoorbeeld nooit meer uw oude contract op te zeggen. Dat doet de nieuwe energieleverancier voor u. Bovendien weet u zeker dat u nooit zonder gas en stroom komt te zitten: beide energieleveranciers zullen namelijk met elkaar bespreken wanneer het nieuwe contract ingaat. Dat maakt het overstappen eenvoudiger dan ooit.

De energieleveranciers willen nog wel graag uw meterstanden weten. Uw oude energiemaatschappij zal met behulp van deze gegevens uw eindafrekening opstellen. Het kan zijn dat u moet bijbetalen, maar het kan ook zijn dat u geld terugkrijgt. Uw nieuwe energiemaatschappij gebruikt de meterstanden voor de periodieke maandbedragen. Op basis van uw historische verbruik wordt bepaald hoeveel u maandelijks moet betalen.

Risicoklanten betalen een waarborgsom

Als u wordt aangemerkt als ‘risicoklant’, dient u een waarborgsom te betalen. Een externe partij zal een kredietwaardigheidscheck uitvoeren. Als deze negatief voor u uitpakt, zult u een waarborgsom moeten betalen. Het bedrag dient u in een keer te voldoen. De hoogte van de waarborgsom verschilt per energieleverancier. Als u kiest voor de dochtermaatschappij van RWE energy, betaalt u een waarborgsom van 200 euro. Dat valt, in verhouding tot andere energieleveranciers, erg mee.

Bent u benieuwd naar energieleveranciers zonder waarborgsom? Dan kunt u ons handige overzicht raadplegen.

Contact opnemen met RWE energy

Wilt u graag contact opnemen met de klantenservice van RWE energy? Dan kunt in principe voor de meeste energiezaken contact opnemen met de dochtermaatschappij Essent. Echter heeft u wel de mogelijkheid om een vestiging van RWE energy te bezoeken. U kunt een kijkje nemen bij een van de energiecentrales van het bedrijf. Men heeft twee bezoekbare vestigingen in Nederland: de Eemshavencentrale (Groningen) en de Amercentrale (Noord-Brabant). Het programma bestaat uit een ontvangst, een inleiding over RWE energy, uitleg over de centrale, een rondwandeling en een afsluiting. U dient hiervoor minimaal 16 jaar te zijn en er zijn geen kosten verbonden aan deze rondleiding. Het tonen van een legitimatiebewijs is verplicht.

Wilt u toch rechtstreeks contact opnemen met RWE energy? Dan kunt u de volgende contactgegevens hanteren:

RWE Energy Nederland
Adres:
Diamantlaan 15, 2132 WV Hoofddorp
Telefoonnummer:
0900 – 2793 793

De algemene voorwaarden van het bedrijf kunt u terugvinden op de officiële website.

Contact opnemen of een reactie plaatsen?

Heeft u resterende vragen over deze energieleverancier? Of heeft u vragen over het gebruik van onze website? Dan helpen wij u graag uit de brand. Stuur ons gerust een bericht via het contactformulier op onze contactpagina. Gedurende werkdagen zullen we reageren op uw vragen en/of opmerkingen. Plaatst u liever een reactie? Dan kunt u via het onderstaande reactieformulier een reactie plaatsen.

Vergelijk RWE Energy met andere energieleveranciers

Wilt u deze multinational beoordelen? Dan kunt u een sterrenbeoordeling achterlaten.

Power.nl
Logo