RWE energy
RWE energy is een Duitse energieproducent, welke actief is in meerdere Europese landen. Het bedrijf heeft verscheidene centrales in Nederland, Duitsland, Groot-Britannië en Turkije. Wilt u graag meer weten over de tarieven, contactgegevens en duurzaamheidsscore? Dan kunt u zich op deze pagina inlezen over deze energiemaatschappij.
RWE Energy informatie
RWE energy in Nederland
In Nederland kunt u niet rechtstreeks klant worden bij RWE energy. Wel kunt u zich aanmelden voor de dochterorganisatie Essent. Daarmee heeft RWE energy een groot aandeel op de Nederlandse energiemarkt, gezien de omvang van Essent.
Per 2009 werd Essent overgenomen door het Duitse RWE. Er was een bedrag van maar liefst 9,3 miljard euro gemoeid bij de overname. Essent werkt echter altijd nog als zelfstandige organisatie verder en blijft bovendien ook werken onder deze naam.
Actuele tarieven
Bent u benieuwd naar de actuele tarieven van RWE? Dan kunt u onze energievergelijker raadplegen. Zoals gezegd wordt u geen rechtstreekse klant van het moederbedrijf, maar wordt u klant van een dochteronderneming. Uiteraard kunt u ook andere energieleveranciers vergelijken via onze vergelijkingstool.
Via Essent kunt u profiteren van zowel vaste als variabele energietarieven. Over het algemeen kunt u het beste kiezen voor een vast contract voor een jaar. Dan bent u niet alleen verzekerd van vaste tarieven, maar zit u ook niet te lang aan uw contract vast. U kunt ieder jaar opnieuw profiteren van welkomstkortingen.
Vergelijk direct de aanbieders via deze rekentool:
Duurzaamheid RWE energy
Naar eigen zeggen wil RWE energy ieder jaar stapsgewijs steeds een beetje duurzamer worden. Het bedrijf levert momenteel veelal grijze energie. De rol van kerncentrales moet aanzienlijk verminderen. RWE energy heeft in de afgelopen hun fossiele productieparken verduurzaamt. Natuurlijk blijft het grijze energie, maar het wordt in ieder geval milieuvriendelijker opgewekt.
Daarnaast investeert het bedrijf in duurzame energie. Hiervoor is het duurzame energiebedrijf RWE Innogy opgericht. Dit bedrijf heeft in Nederland ook meerdere windparken aangelegd.
RWE energy heeft een ontzettend groot klantenbestand. Momenteel is het nog onmogelijk om alle klanten te voorzien van duurzame energie. Daar is simpelweg niet genoeg capaciteit voor. Als klant bij een van de dochtermaatschappijen kunt u natuurlijk wel kiezen voor groene energie.
Normaal- en daltarief
Als klant van de dochtermaatschappij van RWE energy, kunt u gebruikmaken van de dubbele meter. Dat wil zeggen dat er met twee tarieven wordt gewerkt: een normaaltarief en een daltarief. De daluren gaan in op werkdagen van 21.00 of 23.00 uur tot 07.00 uur. Ook gedurende het weekend en feestdagen profiteert u van het lagere tarief. Gedurende de overige uren betaalt u echter een iets hoger tarief dan het enkeltarief. U kunt zelf nagaan wanneer u juist veel of weinig energie verbruikt.
De verschillen tussen het normaal- en daltarief zijn in de laatste jaren afgenomen. Als u écht wilt besparen op uw energielasten, kunt u ook kiezen voor andere energiebesparende maatregelen. U kunt hierbij denken aan onder andere slimme apparatuur of zuinige elektronische apparaten.
Slimme meter
Voor eind 2020 zullen alle Nederlandse huishouden worden voorzien van de vernieuwde meter: de slimme meter. Het moderne apparaatje zal de analoge meter gaan vervangen. Dat werd ook hoog tijd, want door middel van de nieuwe meter hoeft u uw meterstanden niet meer zelf door te geven. Deze kan de energieleverancier namelijk op afstand uitlezen. U krijgt vanzelf bericht van plaatsing in uw huishouden. Wilt u echter voorrang op plaatsing? Dan kunt u contact opnemen met uw netbeheerder. Daarvoor betaalt u eenmalig bedrag van 72,60 euro inclusief btw.
Salderingsregeling
Naar eigen zeggen stimuleert moedermaatschappij RWE energy duurzame energie. Om die reden kunt u ook energie terug leveren aan een dochtermaatschappij. Daarvoor ontvangt u een prijs per kWh.
De Nest Learning Thermostaat
De dochtermaatschappij van RWE energy, Essent, heeft haar eigen slimme thermostaat ontwikkeld. Dit moderne apparaatje werkt ontzettend eenvoudig, verhoogt het wooncomfort en werkt energiebesparend. U kunt per dag real time bekijken hoeveel energie u verbruikt. Deze gegevens worden verstuurd naar uw smartphone of tablet. Dit apparaatje is niet gratis: deze kost 249 euro. Als u echter kiest voor een eenjarig, driejarig of vijfjarig contract via Essent is de installatie wel gratis.
Uiteraard kunt u ook kiezen voor een universeel model via een andere aanbieder. Het model van Essent kunt u ook simpelweg meenemen naar een andere energieleverancier.
Betaalmethoden
Via de dochtermaatschappij van RWE energy heeft u keuze uit talloze betaalmethoden. Zo kunt u betalen via automatische incasso, via FINBOX, Acceptmail of per iDEAL. Via het persoonlijke account via MijnEssent kunt u gemakkelijk uw betaalinstellingen aanpassen.
Meterstanden doorgeven
Beschikt u thuis nog niet over een slimme meter? Dan zult u uw meterstanden handmatig moeten doorgeven. Uw meterstanden doorgeven moet op verschillende momenten:
- Wanneer uw energieleverancier daarom vraagt;
- Bij een overstap;
- Indien u verhuist.
U kunt de meterstanden gemakkelijk doorgeven via de website van Essent. U dient uw opnamekenmerk in te voeren. Vervolgens kunt u uw meterstanden doorgeven.
Contract bij RWE energy opzeggen?
Wilt u graag uw contract bij de dochtermaatschappij van RWE energy opzeggen? Dan kunt u contact opnemen met het nummer 0800 – 377 36 80. Dit is de ContractCheck-telefoonlijn van Essent. De klantenservice zullen proberen om een nieuw contract aan te bieden. Tevens wordt er gevraagd waarom u uw contract wilt opzeggen.
Wilt u echter overstappen naar een nieuwe energieleverancier? Dan hoeft u niet per se contact op te nemen met de ContractCheck-telefoonlijn. Uw nieuwe energieleverancier zal het contract namelijk voor u opzeggen.
Overstappen met boete?
Beschikt u over een contract met bepaalde looptijd? Dan kunt u vooralsnog overstappen, maar dan wordt er vaak een overstapboete in rekening gebracht. Essent neemt deze over, indien het contract binnen zes maanden afloopt.
Bekijk hier alle energieleveranciers die de overstapboete overnemen.
Hoe kan ik overstappen naar RWE energy?
Overstappen is tegenwoordig een ontzettend eenvoudig proces. U kunt hiervoor namelijk gemakkelijker de energievergelijker raadplegen. Als u uw postcode + huisnummer en verbruik invoert, kan de vergelijkingstool direct bepalen welke aanbieder in uw geval het goedkoopste is. Mogelijk is dat de dochtermaatschappij van RWE energy, maar mogelijk ook een andere aanbieder. De goedkoopste energiemaatschappij op basis van uw locatie en verbruik staat altijd bovenaan.
Optioneel kunt u altijd nog gebruikmaken van de verschillende beschikbare filters. Zo kunt u onder andere filteren op duurzame energiecontracten of contract met een bepaalde looptijd. U kunt het beste kiezen voor een jaarcontract met een vast tarief. Dan profiteert u het meeste van de welkomstkorting. Na een jaar kunt u bovendien weer overstappen én ook weer profiteren van de welkomstkorting.
Heeft u de goedkoopste energieleverancier gevonden? Dan kunt u gemakkelijk klikken op ‘aanvragen’. De vergelijkingstool zal vragen naar uw gegevens. Vul deze in en u zult een bevestiging ontvangen van de energiemaatschappij naar keuze. Standaard heeft u nog 14 kalenderdagen wettelijke bedenktermijn.
De handige overstapservice
Als u overstapt naar een nieuwe energieleverancier, profiteert u standaard van de gratis overstapservice. Dat maakt het overstappen tegenwoordig zo ontzettend eenvoudig. Zo hoeft u bijvoorbeeld nooit meer uw oude contract op te zeggen. Dat doet de nieuwe energieleverancier voor u. Bovendien weet u zeker dat u nooit zonder gas en stroom komt te zitten: beide energieleveranciers zullen namelijk met elkaar bespreken wanneer het nieuwe contract ingaat. Dat maakt het overstappen eenvoudiger dan ooit.
De energieleveranciers willen nog wel graag uw meterstanden weten. Uw oude energiemaatschappij zal met behulp van deze gegevens uw eindafrekening opstellen. Het kan zijn dat u moet bijbetalen, maar het kan ook zijn dat u geld terugkrijgt. Uw nieuwe energiemaatschappij gebruikt de meterstanden voor de periodieke maandbedragen. Op basis van uw historische verbruik wordt bepaald hoeveel u maandelijks moet betalen.
Risicoklanten betalen een waarborgsom
Als u wordt aangemerkt als ‘risicoklant’, dient u een waarborgsom te betalen. Een externe partij zal een kredietwaardigheidscheck uitvoeren. Als deze negatief voor u uitpakt, zult u een waarborgsom moeten betalen. Het bedrag dient u in een keer te voldoen. De hoogte van de waarborgsom verschilt per energieleverancier. Als u kiest voor de dochtermaatschappij van RWE energy, betaalt u een waarborgsom van 200 euro. Dat valt, in verhouding tot andere energieleveranciers, erg mee.
Bent u benieuwd naar energieleveranciers zonder waarborgsom? Dan kunt u ons handige overzicht raadplegen.
Contact opnemen met RWE energy
Wilt u graag contact opnemen met de klantenservice van RWE energy? Dan kunt in principe voor de meeste energiezaken contact opnemen met de dochtermaatschappij Essent. Echter heeft u wel de mogelijkheid om een vestiging van RWE energy te bezoeken. U kunt een kijkje nemen bij een van de energiecentrales van het bedrijf. Men heeft twee bezoekbare vestigingen in Nederland: de Eemshavencentrale (Groningen) en de Amercentrale (Noord-Brabant). Het programma bestaat uit een ontvangst, een inleiding over RWE energy, uitleg over de centrale, een rondwandeling en een afsluiting. U dient hiervoor minimaal 16 jaar te zijn en er zijn geen kosten verbonden aan deze rondleiding. Het tonen van een legitimatiebewijs is verplicht.
Wilt u toch rechtstreeks contact opnemen met RWE energy? Dan kunt u de volgende contactgegevens hanteren:
RWE Energy Nederland
Adres: Diamantlaan 15, 2132 WV Hoofddorp
Telefoonnummer: 0900 – 2793 793
De algemene voorwaarden van het bedrijf kunt u terugvinden op de officiële website.
Contact opnemen of een reactie plaatsen?
Heeft u resterende vragen over deze energieleverancier? Of heeft u vragen over het gebruik van onze website? Dan helpen wij u graag uit de brand. Stuur ons gerust een bericht via het contactformulier op onze contactpagina. Gedurende werkdagen zullen we reageren op uw vragen en/of opmerkingen. Plaatst u liever een reactie? Dan kunt u via het onderstaande reactieformulier een reactie plaatsen.
Vergelijk RWE Energy met andere energieleveranciers
- Aansluitadressen zakelijk
- Aardgasvrij
- Aardwarmte ( Geothermische energie )
- ACM Autoriteit Consument en Markt
- Adverteren
- Afrekenen
- All-electric
- Als mijn jaarlijkse eindafrekening te hoog of te laag uitvalt, wat gebeurt er dan?
- Bedenktijd
- Bekijk en vergelijk het aanbod
- Bel me niet Register
- Belangrijke en handige energie websites
- Ben ik via jullie website gegarandeerd goedkoper uit?
- Beste Energieleverancier 2010
- Beste Energieleverancier 2011
- Beste Energieleverancier 2012
- Beste Energieleverancier 2013
- Beste Energieleverancier 2016
- Beste energieleverancier 2017
- Beste energieleverancier 2018
- Beste energieleverancier 2019
- Beste energieleverancier 2020
- Beste energieleverancier 2021
- Blauwe energie
- Blijven de netwerkkosten ook vast over de periode waarin de leveringsprijzen vast zijn?
- Blokverwarming ( stadsverwarming )
- Brandstofcel
- Budget Energie
- Bureau Energieprojecten
- Cashback energie
- Centraal Bureau voor de Statistiek
- ChatGPT
- Circuit
- CNG Gas
- Consumentenbond
- Contact
- Correctiefactor gas
- De getoonde energiekosten in de vergelijking, staan deze ook op mijn energierekening?
- De meterstanden op mijn afrekening zijn niet juist, wat kan ik doen?
- DELTA energie
- Demonstratie Energie Innovatie (DEI)
- Domotica
- Dure energie
- Duurzame warmte
- Dynamische tarieven
- easyEnergy
- Een energieleverancier heeft mij klant gemaakt zonder toestemming wat nu?
- EIA ( Energie Investeringsaftrek )
- EIA (Energy Information Administration)
- Elektriciteit
- Energeia
- Energie Aanbod op maat
- Energie actie
- Energie advies
- Energie besparen
- Energie collectief
- Energie Gas
- Energie huishoudelijk
- Energie met welkomstcadeau. Een Cadeau of toch liever de Korting?
- Energie Meter
- Energie service
- Energie vergelijken
- Energie voorzieningen
- Energie-Nederland
- Energieakkoord
- Energiearmoede
- Energiebedrijven
- Energiebedrijven vergelijken
- Energiebelasting
- Energiebelasting 2021
- Energiebespaarlening
- Energiebesparende Voorzieningen EBV
- Energiebesparingsplicht
- Energiecollectief
- Energiecontract
- Energiedirect.nl
- Energiedrager
- EnergieFlex
- Energiekamer
- Energiekeuze
- Energiekosten
- Energiekosten 2021
- Energiekostenmeter
- Energielabel
- Energielabel aanvragen
- Energieleverancier kiezen
- Energieleveranciers in Drenthe
- Energieleveranciers in Flevoland
- Energieleveranciers in Friesland
- Energieleveranciers in Gelderland
- Energieleveranciers in Groningen
- Energieleveranciers in Limburg
- Energieleveranciers in Noord-Brabant
- Energieleveranciers in Noord-Holland
- Energieleveranciers in Overijssel
- Energieleveranciers in Utrecht
- Energieleveranciers in Zeeland
- Energieleveranciers in Zuid-Holland
- Energieliberalisering
- Energiemaatschappij
- Energiemarkt
- Energienotanul
- Energieonderzoek Centrum Nederland
- Energieprijzen
- Energieprijzen 2021
- Energieprijzen vergelijken? Welke online vergelijker is de Beste of Goedkoopste om een nieuwe energieleverancier te vinden?
- Energierekening
- Energierekening 2021
- Energiesoorten
- Energietarieven
- Energietransitie
- Energieveiling
- Energieverbruik
- Energievergelijker
- Energiewijzer
- EON
- Essent
- Factuur
- Fahrenheit
- Faillissement energieleverancier
- FANC (Federaal Agentschap Nucleaire Controle)
- Fossiele brandstoffen
- Gas
- Gas en Licht overstappen
- Gas vergelijken
- Gas Water Licht berekenen
- Gasloos
- Gasterra
- Gasunie
- Gazprom
- Gedragscode Consument en Energieleverancier
- Generator
- Geschillencommissie energie
- Geschillencommissie Energie Zakelijk
- Gigawatt
- Goedkoopste energiebedrijf
- Goedkoopste energieleverancier
- Goedkoopste energieleverancier 2010
- Goedkoopste energieleverancier 2011
- Goedkoopste energieleverancier 2012
- Goedkoopste energieleverancier 2014
- Goedkoopste energieleverancier 2015
- Goedkoopste energieleverancier 2016
- Goedkoopste energieleverancier 2017
- Goedkoopste energieleverancier 2018
- Goedkoopste energieleverancier 2019
- Goedkoopste energieleverancier 2020
- Goedkoopste energieleverancier 2021
- Goedkoopste energiemaatschappij
- Goedkoopste Energiemaatschappij 2016
- Goedkoopste Energiemaatschappij 2017
- Goedkoopste energiemaatschappij 2018
- Goedkoopste energiemaatschappij 2019
- Goedkoopste energiemaatschappij 2020
- Goedkoopste energiemaatschappij 2021
- Goedkoopste gas en stroom
- Goedkoopste gasleverancier 2021
- Goedkoopste stroom
- Goedkope energie
- Gold Standard certificaat
- Golfenergie
- Greenium
- Greenpeace
- Grijze energie
- Grijze stroom
- Groencertificaat
- Groene energie
- Grootzakelijk
- GWL
- Heffingskorting
- Het verschil tussen een enkele en een dubbele energiemeter?
- Hieropgewekt.nl
- Hoe is de energierekening van mijn energieleverancier opgebouwd?
- Hoe kan ik een aankoop aan de deur (colportage) annuleren?
- IEA (International Energy Agency)
- Ik ben afgesloten. Kan ik overstappen?
- Ik heb een aanbieding ontvangen van een energieveiling? Wat moet ik doen?
- Innova energie
- Internet of things
- IPCC
- IRENA (International Renewable Energy Agency)
- Is er een rechtsbescherming voor de kleinverbruikers in Nederland?
- ISDE
- Jaarafrekening
- Jobs
- Joule
- Kan ik afzien van een telefonische overeenkomst?
- Kan ik bij jullie de energiekosten van alle aanbieders berekenen?
- Kan ik ook overstappen als ik gebruik maak van stadsverwarming?
- Kas energie
- Kassa
- Kassa Vara
- Kernenergie
- Kernfusie
- Kilowatt kW
- Kilowattuur kWh prijs
- Kinetische energie
- Klimaatverandering
- Klimaatverdrag
- Krachtstroom
- Krijg ik automatisch een voorschotnota van de nieuwe energieleverancier?
- Krijg ik nog stroom en gas als mijn energieleverancier failliet gaat?
- Kunnen jullie een berekening voor mij maken en deze aan mij toesturen?
- Kunnen jullie mij een herinnering sturen voor als mijn contract afloopt?
- Laadpaal
- Laagtarief
- Leegstandstarief
- Leon zeewolde
- Leveringskosten
- Leveringsvergunning
- Leveringszekerheid
- Liberalisering energie
- LNG Gas
- Mag een energieleverancier de energieprijzen altijd blijven veranderen?
- Meetgegevens
- Megawatt
- Meldplicht datalekken
- MEP Heffing
- Metermarkt
- Meterstand
- Meting en profiel
- Milieu Centraal
- MJ megajoule
- Moet er iets aan mijn energiemeter veranderen als ik overstap?
- Moet er iets gebeuren aan mijn kabels en leidingen bij het overstappen?
- Moet ik gas en elektriciteit bij dezelfde energieleverancier afnemen?
- Moet ik mijn meterstanden zelf opnemen zodra ik via jullie overstap?
- Moet ik mijn oude energiecontract opzeggen, of doen jullie dit?
- My AI Account
- Nachttarief
- NAM ( Nederlandse Aardolie Maatschappij )
- Natuur en Milieu (stichting)
- Natuurstroom
- Nederlandse Energie Maatschappij
- Netbeheerder
- Niet meer dan anders principe
- Nieuws, Tips & Updates
- Nm3
- NMa
- NMa Energiekamer
- Nul op de meter
- Nuon
- Ofgem (Office of Gas and Electricity Markets
- Onafhankelijkheid
- ONEforONE
- Opslag Duurzame Energie ( ODE )
- Opzegbrief Energieleverancier
- Opzeggen Energie
- Opzegging contract
- Opzegging gasleveringscontract
- Oranje energie
- Over ons
- Overstappen Elektriciteit
- Overstappen Energie
- Overstappen Energieleverancier
- Overstappen Gas en licht
- Overstappen Stroom
- Oxxio
- Ørsted (Dong Energy)
- Partners
- Platform Versnelling Energie ( PVE )
- Postcoderoos
- Power to gas
- Power, internet, telefoon, televisie en energie
- Powerpas
- Precariobelasting
- Prijsvergelijk energie
- Privatisering
- REB
- REMIT
- Rijksoverheid.nl
- Salderingsregeling
- Sample Page
- Schriftelijkheidsvereiste
- SDE+
- SEEH (Subsidie energiebesparing eigen huis)
- Slimme koelkast
- Slimme meter
- Slimme radiatorknop
- Slimme thermostaat
- Smart boiler
- SodM (Staatstoezicht op de Mijnen)
- SolarCoin
- Splitsingswet (WON) Wet Onafhankelijk Netbeheer
- Spoedaansluiting energie en gas
- Stadsverwarming
- Stroom
- Stroom Actie
- Stroom en gas
- Stroom vergelijken
- Stroomaansluiting aanvragen
- Stroomdip
- Stroomkosten
- Stroomkosten vergelijken
- Stroomranking
- Stroomstoring
- Stroomvreter
- Sturen jullie mij ook een bevestiging van mijn aanvraag via jullie site?
- Subsidie CV ketel
- Subsidie Energie
- Subsidie Isolatie
- Subsidie zonne-energie
- Subsidie Zonneboilers
- Switchen Energie
- Tarieven Energie en gas
- TenneT
- Terugleveren energie
- Terugleversubsidie
- TexelEnergie
- Thuisaccu
- Topsector Energie
- Transportcapaciteit
- Transportdienst
- Transportkosten
- Turteltaks België
- UnitedConsumers
- Utrecht Energie
- Variabel energiecontract
- Variabele energietarieven
- VasteLastenbond
- Vastrecht
- Veranderen de regels voor de consumentenbescherming?
- Vergelijken jullie ook de energieprijzen voor zakelijke energie afnemers?
- Vergoeding stroomkosten bij thuisbeademing
- Verhuizing
- Verlengen energiecontract
- Verplicht modelcontract energie
- Verwarming
- Verwarmingskosten
- Voorbeelden brieven energie
- Voorschotnota
- Vorticiteit
- Vrije energiemarkt
- Waarom moet ik energiebelasting betalen?
- Wanneer stuurt de nieuwe energieleverancier mij de energierekening?
- Warmtepomp
- Warmteterugwinning
- Warmtewet 2014
- Wat is het verschil tussen een groot en een kleinverbruiker van energie?
- Wat is het verschil tussen een netwerkbeheerder en een energieleverancier?
- Wat is het verschil tussen groene energie en grijze energie?
- Wat is het verschil tussen transportkosten en leveringskosten?
- Wat is het verschil tussen vaste energieprijzen en variabele energieprijzen?
- Wat is mijn gemiddelde energieverbruik?
- Wat kan ik doen als ik schade heb geleden door mijn energieleverancier?
- Wat kan ik doen zodra ik een geschil heb met een energieleverancier?
- Wat kost een enkele of dubbele energiemeter?
- Wat kost het installeren van een enkele of dubbele meter?
- Wat moet ik doen als ik niet tevreden ben met mijn energieleverancier?
- Wat moet ik doen zodra ik geen voorschotnota heb ontvangen?
- Wat te doen als ik ga verhuizen en kortgeleden van energieleverancier ben veranderd?
- Wat te doen bij een onterechte switch naar een andere energieleverancier?
- Wat zijn de gevolgen van het vroegtijdig verbreken van een energiecontract?
- Waterstof
- Watt (w)
- Welke energiemaatschappij is voor mij het goedkoopste?
- Welke energiemaatschappij kunnen jullie mij aanbevelen?
- Welke leveranciers vergoeden de overstapboete?
- Welkomstpremie
- Wie houdt er toezicht op de energiemarkt?
- Windenergie
- Winkel
- Winkelwagen
- Woonbond
- Word ik afgesloten, wanneer ik aangesloten wordt bij de nieuwe energieleverancier?
- Worden mijn meterstanden door jullie gecontroleerd?
- Yieldco
- Zakelijk energiecontract
- Zakelijke Energieleveranciers
- Zal de nieuwe energieleverancier mijn huidige energieleverancier opzeggen?
- Zelf stroom opwekken?
- Zijn de energie aanbiedingen op jullie site tijdelijk of altijd geldig?
- Zijn de getoonde energiekosten actueel?
- Zonne-energie
- Zonneboiler
- Zonnepanelen
- Zonnestroom
Wilt u deze multinational beoordelen? Dan kunt u een sterrenbeoordeling achterlaten.