RWE heeft last van lage energieprijzen

rwe

Duitse energieleverancier RWE heeft in 2014 25% minder omzet gedraaid dan in 2013. Het bedrijf heeft last van de lage energieprijzen en de zachte winter. RWE zag haar omzet dalen met 7.5%.

Concurrentie met andere leveranciers is moordend voor RWE

De energieleverancier heeft in Nederland ook nog eens te kampen met concurrentie van andere energieleveranciers, wat ook nog eens zorgde voor tegenvallende omzetten. In Duitsland word groene stroom gesubsidieerd wat weer zorgt voor een groter aanbod en een overschot. Er blijft zo weinig markt over om geld te kunnen verdienen met de grijze energie vorm.

RWE verkoopt dochter aan Russen

Door het overschot aan groene stroom profiteren buurlanden ook van het aanbod. Dit zorgt ook deels voor lagere energieprijzen buiten Duitsland. Een gedeelte van de omzet is ook weggevallen door het sluiten van de kolencentrales. RWE verkocht eerder deze week daarom ook haar Britse dochteronderneming DEA een olie en gasbedrijf aan een Russische groep investeerders. Dit leverde het concern een 5 mrd euro op.

Door de verkoop van DEA is er wel veel tegenstand van de Britten die vrezen nu een grotere afhankelijkheid van Rusland hierdoor.

Bron: NRC

 

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Power.nl
Logo
Nieuwe Account Aanmaken