RWE koppelt waterstofgenerator aan Duitse aardgasnet

powertogas

Energieleverancier RWE uit Duitsland heeft een manier gevonden om het gebruik van restwarmte efficiënt in te kunnen zetten. Hiervoor word waterstof toegevoegd aan het Duitse aardgasnet.

Duitse groene stroom gerecycled voor Power to gas

Het systeem maakt gebruik van de overschotten van elektriciteit om water om te zetten naar waterstof en zuurstof en kan zo op een milieuvriendelijke wijze gas produceren. Dit is de zogenoemde Power to Gas techniek en dit zorgt ervoor dat het aardgasnet efficiënter met de restwarmte om kan gaan.

Aardgasnet fungeert als opslag voor P2G

Het Power to Gas systeem zal een capaciteit van 150 kilowatt gaan opslaan. Het meest unieke is dat de waterstof direct word gekoppeld aan het aardgasnetwerk en kan tevens als opslagunit dienen voor het Power to gas. RWE heeft met een warmtekrachtkoppelaar ook de mogelijkheid om het Power to Gas ook weer om te kunnen zetten in elektriciteit en gas.

Directe toevoeging aan leidingen

Bij andere Power to gas installatie’s word de waterstof in vloeibare vorm opgeslagen in tanks. Netbeheerder Stedin heeft al een soortgelijke proef op kleiner formaat gedaan op Ameland en dat bracht een percentage van 20%. Nu worden de aardgasleidingen gebruikt als accu voor de opslag en behalen hiermee qua efficiëntie een percentage van 86%.

Bron:Duurzaambedrijfsleven

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Power.nl
Logo
Nieuwe Account Aanmaken