RWE matigt zijn energieproductie

 

RWE gaat zijn energieproductie in Nederland en Duitsland beperken. Omdat de vraag naar energie afgenomen is en de energieprijzen sterk zijn gedaald heeft het tot deze maatregelen geleid.

RWE ziet toekomst somber in

Het is nagenoeg niet meer mogelijk om de elektriciteitsproductie winstgevend te laten draaien, en het toekomstperspectief om winst te behalen is dermate slecht.

Productie beperken en verantwoordelijkheden terugdringen

RWE dringt de productie terug met 3100 megawatt, ook worden contracten  beëindigd die het Duitse bedrijf heeft met verschillende kolencentrales. Tevens considereren zij over sluitingen van andere bezigheden die onder het bedrijf vallen. Ze willen zoveel mogelijk bezuinigen om het verlies die zij nu draaien zo goed als het kan op te kunnen vangen.

De capaciteit zal plus minus met 6% afnemen. RWE treed in dezelfde voetstappen van mede energieconculega EON, zij hebben deze stappen al ondernomen. De Nettowinst van RWE is gedaald met ongeveer 40%, daarentegen ging de zogenoemde terugkerende winst de lift in met 19% door een schikking die RWE met Gazprom is overeengekomen.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Power.nl
Logo
Nieuwe Account Aanmaken