Wat is salderen?

logo zonne-energieSalderen heeft alles te maken met elektriciteit terug leveren aan het net. Elektriciteit kunt u terug leveren met behulp van bijvoorbeeld zonnepanelen. De hoeveelheid terug geleverde elektriciteit trekt uw energieleverancier af van de hoeveelheid die u verbruikt hebt. Dat heet salderen. U mag tot 5000 kWh terug geleverde elektriciteit van uw eigen verbruik aftrekken. Wilt u ook salderen? Dan dient u zich eerst te registreren op Energieleveren.nl.

Informatie over Salderen

Wat gebeurt er als ik meer verbruik dan mijn aansluiting teruglevert?
Dan brengt de energieleverancier het energieverbruik wat overblijft bij u in rekening. Alleen over dit resterende verbruik wordt het leveringstarief en energiebelasting in rekening gebracht.

Wat gebeurt er als ik meer dan 5000 kwh terug lever, maar niet meer dan ik verbruik?
Dan verrekent de energieleverancier de eerste 5000 kWh opgewekte elektriciteit met uw energieverbruik. Dat is verplicht. Voor de overige terug geleverde elektriciteit krijgt u een terug leververgoeding. Dat is een bedrag dat u per kWh terug geleverde elektriciteit krijgt van de energieleverancier. Voor de energiebelasting is saldering mogelijk voor uw hele verbruik.

Ik lever meer terug dan ik verbruik, maar ook niet meer dan 5000 kwh
U kunt de terug geleverde elektriciteit over uw hele verbruik salderen. U krijgt voor wat overblijft van de terug geleverde elektriciteit een terug leververgoeding. Negatieve saldering is niet mogelijk.

Let op
U moet de elektriciteit via dezelfde aansluiting terugleveren als waarmee de energieleverancier u elektriciteit levert. Alleen dan is saldering mogelijk. Verder gelden de regels voor saldering en terug leververgoeding alleen als u een kleinverbruikersaansluiting hebt. Dat is een aansluiting tot 3x80Ampère.

Hoe gaat de registratie in zijn werk?
U kunt uw productie-installatie registreren via Energieleveren.nl. In sommige gevallen doet de installateur of leverancier dit voor u. Hij kan u ook adviseren bij de registratie. Na registratie krijgt u een bevestigingsbrief van uw netbeheerder.

Ik wil mijn productie-installatie vervangen, uitbreiden of beëindigen. Moet ik dit registreren bij?
Bij vervanging of beëindiging kunt u de oude installatie eerst afmelden bij Energieleveren.nl en vervolgens de nieuwe installatie aanmelden. Bij uitbreiding hoeft u alleen de nieuwe installatie aan te melden, de huidige installatie blijft eveneens geregistreerd.

Wat gebeurt er met mijn gegevens?
De gegevens worden gebruikt door de netbeheerder om het elektriciteitsnet optimaal te beheren. De netbeheerder heeft een wettelijke publieke taak en gebruikt de gegevens niet voor commerciele doeleinden. Ze blijven dus strikt vertrouwelijk.

Wat is een EAN-code?
Dit is een specifieke code die de netbeheerder hanteert voor elke aansluiting op het elektriciteitsnet en gasnet van Nederland. De EAN-code is doorgaans gekoppeld aan uw postcode. Daarnaast krijgt iedere geregistreerde productie-installatie automatisch een eigen EAN-code. Zie ook www.eoncodeboek.nl

Waar vind ik het vermogen van mijn installatie?
Het vermogen van uw installatie staat vermeld op de verpakking of de productspecificaties. Dit wordt doorgaans aangeduid in kiloWatt (kW) of Wattpiek (Wp).

Waar vind ik het bouwjaar van mijn installatie?
Het bouwjaar van uw installatie staat doorgaans vermeld op de verpakking of de productspecificaties. Als u het bouwjaar niet weet, vul dan het jaar van ingebruikname in.

Terug leververgoedingen van de energieleveranciers per kwh
In onze energievergelijker kunt u alle saldering tarieven bekijken. Start met energie vergelijken om uit te rekenen wat uw voordeel is op basis van de door u zelf gewekte energie.

Energieleverancier Saldering
tegen eigen verbruik
Terugleververgoeding per kWh elektriciteit
over de netto teruglevering
Anode Onbeperkt Het kale leveringstarief conform contract
Atoomstroom Onbeperkt Het kale leveringstarief conform contract
Budgetenergie Onbeperkt Het kale leveringstarief conform contract
Delta Onbeperkt per 1-7-2013: € 0,0626 per kWh
Dong Max. 5000 kWh Het kale leveringstarief conform contract
Eon Max. 5000 kWh 8,47 ct per kWh incl. btw
Electrabel Max. 5000 kWh Het kale leveringstarief conform contract
Eneco Onbeperkt 9,2 cent per kWh incl. btw
Energiedirect Onbeperkt Het kale leveringstarief conform contract
Essent Max. 5000 kWh 70% van het kale leveringstarief van het afgelopen jaar
Greenchoice Onbeperkt* Het kale leveringstarief conform contract + margeregel bij digitale meter
Huismerk energie Onbeperkt Het kale leveringstarief conform contract
MAIN Max. 50.000 kWh 80% van de geldende marktprijs (jaarlijks vastgesteld)
NLE Max. 5000 kWh Het kale leveringstarief conform contract
Nuon Onbeperkt 7 ct. per kWh incl. btw
Oxxio Max. 5000 kWh Tot 5000 kWh: het kale leveringstarief conform contract
Vanaf 5000 kWh: 70% van de kale leveringsprijs conform contract
Robin energie Onbeperkt Het kale leveringstarief conform contract
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Power.nl
Logo
Nieuwe Account Aanmaken