Salderingsregeling gehandhaafd tot 1 januari 2021

Salderingsregeling gehandhaafd tot 1 januari 2021Minister Wiebes van Economische Zaken heeft laten weten dat de salderingsregeling wordt gehandhaafd tot 1 januari 2021. Dat betekent dat u dus ook volgend jaar nog kunt profiteren van de terugleververgoeding voor zonnepanelen. Per 1 januari 2021 zal dit dus niet langer het geval zijn. Op die datum zal er echter wel een nieuwe regeling starten. Er komt dus waarschijnlijk een nieuw alternatief. Daarover bericht de minister aan het einde van dit kwartaal.

Brief naar de Tweede Kamer

In een brief aan de Tweede Kamer meldt de minister dat hij aan het einde van het eerste kwartaal in 2019 een concreet voorstel op tafel heeft. De salderingsregeling zal hoe dan ook gaan veranderen en dat zal per 1 januari 2021 in werking treden.

Het alternatief voor de salderingsregeling

Verscheidene oppositiepartijen hebben laten weten het niet eens te zijn met het afschaffen van de regeling. Ook bezitters van zonnepanelen zijn hier natuurlijk niet blij mee. Via de regeling wordt het namelijk mogelijk om opgewekte energie te verrekenen met energie dat verbruikt wordt. De teruggave geldt voor het hele bedrag: dus inclusief btw en belastingen. Eigenaren worden zelfs betaald voor extra kWh dat zij opwekken.

Leveren zonnepanelen meer op dan dat u verbruikt?

Zonnepanelen leveren niet altijd meer op dan dat u verbruikt. U zult dus ook niet altijd terugleveren aan het net. Het advies is dan ook om het aantal zonnepanelen te plaatsen dat u denkt nodig te zijn. Of beter gezegd: wat u geadviseerd wordt door een expert. Met de huidige teruglevergoeding verdient u de kosten van extra panelen namelijk niet terug.

U kunt inmiddels ook kiezen voor een thuisaccu, maar deze zijn anno 2019 nog erg prijzig. Het goedkoopste model koopt u vanaf zo’n 3.000 euro, maar er zijn ook modellen die zo’n 9.000 euro kosten. Dat is afhankelijk van de capaciteit en/of merk.

Blijven zonnepanelen nog wel een goede investering?

Zonnepanelen zijn én blijven altijd en goede investering. Ook als de salderingsregeling per 1 januari 2021 afloopt, zullen zonnepanelen vooralsnog erg handig zijn. Zonnepanelen worden ook steeds goedkoper en efficiënter. Het is daarom een goed moment om te investeren.

Kan ik wel overstappen met de huidige salderingsregeling?

Als u beschikt over zonnepanelen, kunt u ook gewoon overstappen. Daarmee kunt u namelijk ook flink besparen. Uiteraard kunt u daarvoor energie vergelijken via ons handige vergelijkingssysteem. Voor het gemak zetten wij de goedkoopste energieleverancier altijd bovenaan. Overstappen van energieleverancier is een fluitje van een cent.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Power.nl
Logo