Salderingsregeling particulieren met zonnepanelen blijft gehandhaafd

De Telegraaf schreef gisteren dat de huidige salderingsregeling voor zonnepanelen eigenaren blijft gehandhaafd tot aan 2023. Tot die tijd ontvangen zij hetzelfde tarief voor hun zonne-energie die zij terugleveren als zij ook betalen voor de afname van energie. Eerst was er nog onzekerheid over de huidige salderingsregeling.

Huidige regeling was onzeker

Omdat er steeds meer zonnepanelen gebruikers bijkomen had de Tweede Kamer al voorgesteld de huidige regeling aan te houden. Op deze manier blijven particuliere gebruikers de garantie behouden dat hun investering kan worden terugverdiend. Zonnepanelen blijven een belangrijke schakel in de transitie naar duurzame energie. Vandaar dat er opgelucht is gereageerd op deze beslissing.

Verdere uitrol slimme meters gaat door

Nu de regeling doorgaat tot aan 2023 biedt het de consument ook meer tijd om de slimme meter te installeren. De slimme meter is van belang bij het salderen van zonne-energie. De netwerkbeheerders hebben berekend dat in 2020 zo’n 80% in Nederland zal zijn voorzien van de slimme meter. Minister kamp zal zich nu gaan meer gaan focussen op de uitrol van de slimme meters. Nog een verlenging na 2023 is behouden aan het toekomstige kabinet.

Ook andere alternatieven voor salderingsregeling worden onderzocht

Energieonderzoek Centrum Nederland onderzoekt momenteel al andere alternatieven mocht de salderingsregeling gaan verdwijnen. Zo wordt er gedacht aan subsidie op de aanschaf van zonnepanelen maar ook kan een subsidie op de teruggeleverde stroom een alternatief zijn. Minister Kamp zal deze keuze overlaten aan het volgende kabinet.

Wilt u ook groene energie? Vergelijk groene energieleveranciers

Zonne-energie is één van de duurzame energiesoorten en met behulp van zonnepanelen kan dit opgewekt worden. Ook kunt u voor zonne-energie kiezen van een energieleverancier. Op die manier draagt u toch uw steentje bij in de transitie naar duurzame energie. Vergelijk alle groene energie op EnergieVergelijking.nl en vind de beste energiedeal vandaag nog.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Power.nl
Logo
Nieuwe Account Aanmaken