Saudi Arabië kan grootste zonne-energie exporteur worden

Saudi Arabië s’werelds grootste olieproducent kan binnenkort één van de grootste exporteurs worden van zonne-energie. Paddy Padmanathan CEO van ACWA Power die een aantal portfolio’s beheerd in zonne-energie, kolen en gas heeft dit gezegd.

Hij stelt dat het zeer waarschijnlijk is dat Saudi Arabië de gaten kan vullen in een opkomende vraag naar zonne-energie, binnen tien jaar kunnen ze een grote capaciteit aan duurzame energie opwekken en met name zonne-energie. Afgelopen week  gaf de Minister van Olie in Saudi Arabië al aan dat zij grote plannen hebben om op het vlak van zonne en windenergie de leiding te willen nemen.

 

Padmanathan’s bedrijf haalde laatst al de nieuwsberichten omdat hij beloofde de goedkoopste energietarieven voor zonne-energie te kunnen bieden, 5,98 dollarcent per kilowattuur. Een project met een capaciteit van 200 MW in Dubai is al gesponsord met 344 biljoen dollar door drie Saudische banken. Het project in Dubai laat de potentie van zonne-energie al zien.

Dalende prijzen zorgen voor meer capaciteit zonne-energie

De prijzen in de zonnesector zijn al gedaald en dalen nog steeds, dit zorgt voor een goede concurrentie en Padmanathan wil bekijken of hij het snelst met de goedkoopste tarieven kan komen. De privaatsector in Saudi Arabië heeft de zekerheid nodig om te kunnen investeren in innovatieve groene projecten die ook betaalbaar zijn.

Bron:RTCC

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Power.nl
Logo
Nieuwe Account Aanmaken