SEEH (Subsidie energiebesparing eigen huis)

De subsidie energiebesparing eigen huis SEEH is geopend van 2 september 2019 tot en met 31 december 2020. Deze subsidieregeling moet huiseigenaren stimuleren om de eigen woning te verduurzamen. Dit kan met energiebesparende maatregelen. Bij deze regeling kunnen huiseigenaren de subsidie ontvangen wanneer er gekozen wordt voor minstens 2 maatregelingen.

Waarvoor dient de SEEH ( Subsidie energiebesparing eigen huis)

Voor 1 maatregeling komt men dus niet in aanmerking voor subsidie. Men dient minstens twee maatregelingen toe te passen. Denk daarbij aan het isoleren van de vloeren en de muren. Of het dak, gevel en glasisolatie. Dan mag men uitgaan van ongeveer 20% van aanschafkosten die zij gesubsidieerd krijgen. Dit dient overigens wel na 15 augustus te zijn gedaan. De SEEH subsidie energiebesparing eigen huis kan bij het RVO ingediend worden.

Uitvoerdersformulier nodig van uw gedane maatregelen

Zo moet men een uitvoerdersformulier opsturen wanneer zij een aanvraag indienen. Het desbetreffende bouwbedrijf kan dan de maatregelingen die zijn getroffen hierop invullen. Wilt u weten of u in aanmerking kunt komen voor de SEEH (Subsidie energiebesparing eigen huis)? Dan kunt u het beste eerst een subsidie check doen. Omdat er meer subsidie aanvragen zijn ingediend dan ingewilligd kunnen worden, is de kans groot dat u moet wachten. Er is een wijziging in het subsidiebedrag voor warmtepompboilers. Doe dus eerst gedegen onderzoek naar uw mogelijkheden.

Geen subsidie meer vanaf 2020 voor pellet en biomassa verwarming

Omdat er nu geen subsidie (Vanaf 1 januari 2020) bestaat voor pelletkachels en biomassa kachels betekent dat niet dat degene die ze al geïnstalleerd hadden voor 2020 geen recht op subsidie bestaat. Deze groep valt onder een overgangsperiode. Vraag binnen zes maanden alsnog de subsidie aan. Dit kan omdat niet iedereen de wijzigingen heeft doorgekregen. De overheid biedt daarom extra uitstel aan.

Ook voor zonneboilers recht op subsidie

Voor zonneboilers bestaat ook nog het recht op subsidie tot en met 2021. De gemiddelde subsidie hierop ligt op €650. Maar is weer afhankelijk van het type zonneboiler. Voor zonnepanelen geldt geen subsidie maar mag men de BTW op de aanschaf ervan terugvragen bij de belastingdienst.

Rate this page
Power.nl
Logo
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
page
product
Enable registration in settings - general
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
Shopping cart